×

Kategórie

Naše recenzie z nákupného portálu

Avatar Miroslava S.
20.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
Avatar Nevena N.
17.03.2024
4.504.504.504.504.50
Výhody:
Sortiment, dostupnost produktov
Avatar Tamara K.
16.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Seriozny obchod
Avatar Veronika H.
15.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
×

Begónia plnokvetá mix farieb - Begonia Pendula maxima - predaj cibuľovín - 2 ks

Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.semenaonline.sk/24-begonie

Begónia mix farieb - Begonia Pendula maxima - vzpriamená odroda, ale s previsnutými kvetmi

Begóniae dosahuje výšku maximálne 25–30 cm. Kvitne plnými kvietkami od júna až do októbra. Bude sa im dariť v polotieni či v tieni. Ak ich budeme mať na slnečnom stanovišti, je nutné im dopriať poriadnu zálievku. Poteší vás záplavou drobných kvetov. Listy begónie previsnutej rastú iba hore, v plnom kvete sa potom neskôr kvety sa stonky ohýbajú a vytvárajú dojem previsnutej rastliny.

Ak hľuzy po odkvitnutí schováme a uložíme na mrazuvzdorné miesto, dajú sa ďalší rok opäť vysádzať. Begónie sú vhodné ako do truhlíka na balkóny, tak aj priamo na záhon.

Čítaj viacShow less
2,16 € s DPH
Nemáme na sklade
Upozorni ma, keď bude dostupné
Odkaz:
2000280Z
Obľúbené
Popis

Ako správne pestovať begónie:

Hľuzy begónií môžeme sadiť do truhlíkov už vo februári. Von ich však dáme až v druhej polovici mája, kedy nehrozia mrazy.

Substrát udržujeme mierne vlhký, škodí ako vyschnutie, tak premočenie. Mal by byť kyprý a humózny s pH okolo 6. Vhodné sú hotové substráty. Pravidelne odstraňujeme odkvitnuté a zvädnuté časti, aby sa podporil ďalší vývin pukov a aby na rastline nebola živná pôda pre choroby. Pravidelne prihnojujeme, napríklad hnojivom Kvapka na cibuľoviny od jari do jesene raz za 7–14 dní. Pre zálievku je vhodná mäkká odstáta voda. Rastlina sa nesmie premočiť.

Rastliny môžeme nechať vonku do prvých mrazov. Potom odstránime listové časti a hľuzy vyberieme. Dôkladne ich očistíme od zvyškov substrátu a dáme ich zimovať do debničky so suchou rašelinou alebo pilinami. Debničku môžeme zakryť novinami alebo netkanou textíliou.

Teplota by nemala klesnúť pod 2 °C a zároveň by nemala presiahnuť 15 °C, inak nám hľuzy začnú predčasne klíčiť.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
2000280Z

Parametre

Doba kvitnutia
Júl
Jún
Október
September
Výška rastliny
25 - 45 cm
Farba kvetu
Zmes farieb
Výsadba
Apríl
Február
Marec
Typ begónie
Previsnutá
Mohli byste ešte potrebovať
5,96 € s DPH

Wuxal super je kvapalné hnojivo, ktoré na vašej záhrade využijete hlavne na poľné plodiny, chmeľ, zeleninu, okrasné rastliny, ovocné dreviny či vínnu révu.

Hnojivo obsahuje živiny v chelátovej väzbe, čo má za následok, že sú tieto živiny rastlinami dobre využité. 

Wuxal super má veľmi nízky obsah chlóru.

Objem: 250 ml

5,10 € s DPH

Týmto prírodným prípravkom podporíte bohatý rast rastlín. Prípravok je určený na rozvoj koreňového systému, ktorý je základom pre vitalitu a kvalitný výnos.

Prípravok je založený na prírodnej báze, čo iste ocenia priaznivci bio pestovania.

Inporo Stimulátor obsahuje jednak humínové látky, ktoré ovplyvňujú metabolizmus rastlín, ďalej extrakt z morských rias pre vyššiu odolnosť rastlín voči stresu.

Je určený pre zeleninu, okrasné rastliny, dreviny, ovocné stromy, trávniky či drobné ovocie

7,72 € s DPH

Ferrramol je prípravok vhodný proti slimákom. Jedná sa o návnadu vo forme granúl proti všetkým druhom slimákov na Vašich záhradách.

Obsahuje účinnú látku - zlúčeninu železa a fosforu. A hlavne neškodí ježkom ani ďalším domácim zvieratám. Je odolný proti dažďu. Je mimoriadne účinný proti týmto druhom: Slizovec záhradný, slimák najväčší, slimák poľný, Slizovec španielsky

3,40 € s DPH

Stimulax III - ide o pomocný rastlinný prípravok v gélovej forme. Stimululátor je vhodný pre kvalitné zakorenenie bylinných aj drevitých odrezkov. Spodnú časť odrezkov (2- 3 cm) zbavíme najprv listov, ponoríme do stimulátora a pomaly vyberieme, aby na ňom zostalo väčšie množstvo Stimulaxu. Potom ich zasadíme do pripraveného záhradného substrátu alebo do piesku.

17,35 € s DPH

Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.semenaonline.sk/darcekove-balicky-a-poukazky/darcekove-balicky

Vaše truhlíky a kvetináče nikdy nevyzerali tak dobre ako s našim balíčkom petúnií! Skombinovali sme pre vás zmes tých najkrajších petúnií pre vaše balkóny a terasy.

Oživte fasádu rodinného domu i paneláku. 

Darčekové balenie s vianočným zvončekom je zadarmo!

V zložení balíčku môžu nastať drobné zmeny v závislosti na skladových zásobách.

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa