
Bio Medovka - Melissa officinalis - bio...

Trvalky do skalky - semiačka - 0,5 g

Tatsoi - Brassica rapa var rosularis - Ázijská...

BIO Hrach cukrový Ambrosia je stredne ranou odrodou obľúbeného cukrového hrášku.
Pestuje sa predovšetkým pre chutné struky, ktoré je možné nechať dozrieť aj pre zber zrna.
Rastlina dorastá do výšky približne 70 cm.
Hrach je vhodný pri ochorení srdca a nervovej sústavy.
Vegetačná doba je asi 55 dní.
BIO semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Výsev:
Hrach vysejeme veľmi skoro, na prelome mesiacov marca a apríla. Postupne môžeme vysievať až do júna alebo júla. Niektoré odrody je možné vysievať najneskôr 10 týždňov pred prvými mrazmi. Semeno pred vysiatím namočíme a necháme napučať.
Hrach je chladnomilná rastlina, najlepšie sa jej darí pri teplotách 13–18 °C. Nie je mrazuvzdorný. Doba klíčenia je okolo 1-2 týždňov, ale môže byť aj dlhšia.
Hĺbka výsevu by mala byť 3–5 cm a ideálna spona 30 x 5 cm. Najlepšie sa mu darí na hlintých a hlinitoílových pôdach s mierne kyslým až neutrálnym pH.
Pôda by mala byť úrodná a priepustná, ktorá udržuje vodu ale zároveň nezostáva dlho studená a mokrá. Pred vysadením pôdu prehnojíme vyzretým kompostom. Zálievka by mala byť dostatočná a pravidelná.
Pridáme podpery, po ktorých sa bude môcť hrach vinúť.
Skoré odrody zberáme už od 12. týždňa po vysadení. Cukrové hrachy zberáme, akonáhle sa v strukoch objavia sladké hrášky.