×
Vyhľadávanie v blogoch

Bylinky na posilnenie imunity

Pri posilňovaní našej imunity nám môžu pomôcť bylinky. Vďaka ich priaznivým účinkom na náš organizmus sa môžeme preventívne chrániť proti chorobám a rôznym zdravotným problémom alebo významne urýchliť ich liečenie. Zoznam by bol veľmi dlhý a tak sme si pre vás vybrali aspoň tie najznámejšie z nich.

Kapucínka je zdrojom vitamínov a minerálov. Okrem toho je aj veľmi účinným antibiotikom. Kapucínka sa dá konzumovať čerstvá napr. v šalátoch, ktoré príjemne ochutí. Môžu sa užívať aj preparáty s jej výťažkom ako liečba a prevencia pred chorobami.

Svojim šetrným antibiotickým účinkom sú v tomto ohľade významné bylinky ako je šalvia, tymián, mäta a medovka. Popíjanie čajov z týchto byliniek urýchli liečenie napr. angíny alebo chrípky. Pri pravidelnom užívaní nám poslúži aj ako prevencia, pretože eliminujú hrozbu rozšírenia prípadnej nákazy už v zárodku.

Plody rakytníka rešetliakového obsahujú veľké množstvo vitamínu C, antioxidantov a ďalších látok, ktoré dokážu našu imunitu výrazne posilniť. Najjednoduchšie je ho užívať vo forme sirupu, ktorý majú rady aj deti.

V tradičnom čínskom liečiteľstve je už mnoho tisícročí veľmi používané ginko dvojlaločné alebo Ginkgo biloba. Spektrum liečivých a posilňujúcich účinkov je neuveriteľne široké. Je aj skvelým antioxidantom a stimulantom krvného obehu. Užívanie by sme ale mali radšej prebrať so svojím lekárom.

Ďalšou nepostrádateľnou bylinou ázijského liečiteľstva je ženšen. Jeho účinky na posilnenie obranyschopnosti ľudského organizmu boli preukázané mnohými odbornými štúdiami. Je vhodné ho užívať vo forme občasnej kúry. Počas choroby dokáže obnovovať rovnováhu ako fyzickú, tak psychickú.

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa