×
Vyhľadávanie v blogoch

Novinky v našom sortimente

Najobľúbenejšie ovocie, ktoré každý pozná ako zeleninu a na Slovensku ho pestuje snáď úplne každý. Či už na balkóne, na parapete, na záhrade alebo v skleníku, vždy a všade sa na ne nájde miesto. Hádali ste paradajky? Áno, je to správne. Za poslednú dobu sa z malých okrúhlych červených plodov vyvinulo obrovské množstvo kultivarov všetkých možných farieb, tvarov i chutí a aj keď už to vyzerá, že nič nové nejde vymyslieť, opak je pravdou.

Horúcou novinkou tohtoročnej sezóny na Semenaonline.sk sú najmä steakové paradajky. Veľké mäsité plody s množstvom prepážok v dužine sa priamo ponúkajú na krájanie, porciovanie, grilovanie a k rôznym ďalším úpravám.

Tradičnou odrodou, ktorá poteší bio kvalitou semien, je paradajka Bührer-Keel. Jej plody sú skutočne originálne, pretože pripomínajú tvar ozubeného kolesa, sú duté a majú minimum šťavy. Zato s veľkým množstvom dužiny, ktorú môžete využiť do omáčok alebo napríklad paradajkových marmelád, receptov je nespočetné množstvo.

Naopak veľmi šťavnaté a sladké, aj napriek svojej veľkosti, sú paradajky odrody Oxheart. Táto pôvodne maďarská odroda zaujme už na prvý pohľad nádhernými lesklými plodmi, ktorým sa aj vďaka ich originálnemu tvaru hovorí býčie srdce. Teraz si ich môžete vypestovať v ružovom, oranžovom a najnovšie aj v tradičnom červenom prevedení.

Okrem tradičných červených odrôd ponúkame aj žltú odrodu sladkokyslej paradajky Brandywine a skutočnou pýchou v kategórii biftekových paradajok je odroda White Beauty s majestátnymi plodmi krémovej farby. Semienka oboch odrôd sú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.

Ponúkame semená odrôd, ktoré rozhodne stoja za to vypestovať.

Ani cherry paradajky u nás neupadli do zabudnutia. Pokiaľ si radi pochutnávate priamo zo záhona, sú tieto sladké jednohubky tou správnou voľbou.

Pre zástancov tradičných odrôd bude doslova potešením ďalšia novinka nášho sortimentu, a to paradajka Gardeners delight. Plody sú o trochu väčšie, než klasické cherry, ale rozhodne im to neuberá na šťavnatosti a delikátnej chuti. A ani na kráse, stačí sa presvedčiť.

Ďalej na vás čakajú tmavé cherry paradajky odrody Čierna slivka. Za ich netradičným sfarbením stoja anthokyany, jedny z najsilnejších prírodných antioxidantov. Tieto paradajky sú teda nielen krásne a chutné, ale aj nápomocné pri očiste a detoxikácii.

A akú ďalšiu (nie len čiernu) zeleninu budete tento rok pestovať po prvýkrát vy? 

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa