Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Bhut jolokia biele - Capsicum chinense - predaj semien - 5 ks
Chilli Bhut Jolokia biele je netradičná odroda pochádzajúca z Indie.
Rastlina dorastá do výšky až 90 cm, nie je mrazuvzdorná a najlepšie sa jej bude dariť na veľmi slnečnom a teplom stanovišti. Plodí 5–9 cm dlhé papričky s nepravidelným tvarom. Ich farba sa zrením mení zo zelenej farby až na krémovo bielu.
Odroda patrí medzi vysoko štipľavé, so SHU cez 1 000 000 jednotiek. Papričky sa používajú najmä na dochucovanie indických jedál alebo sušenie.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo v marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme ideálne do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Používame vždy sparený substrát. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálnou dobou je druhá polovica mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne ich vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Mykoríza pre rastliny napomáha rozvoju koreňového systému rastliny, predlžuje vegetačnú dobu a zvyšuje odolnosť rastlín po celý ich život.
Symbivit Universal je pomocný rastlinný prípravok, ktorý využíva pozitívne bio stimulačné a bio hnojivové účinky pôdnej huby Trichoderma harzianum v spojení s mykorízou.
Pri používaní mykorízy sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami, čo sú mikroskopické vlákna, ktoré sa napoja na koreňový systém rastliny.
Takto vytvorená mykoríza umožní rastlinám lepší, efektívnejší a dlhodobý príjem živín a vody, čím prírodne dosiahnu výnosnejšiu úrodu, krajšie kvety a lepšiu vitalitu.
Je vhodná do voľnej pôdy, skleníka alebo fóliovníka.
Hodí sa na pestovanie väčšiny kvitnúcich rastlín, popínavých rastlín, izbových rastlín, zeleniny, ovocných stromov a niektorých okrasných stromov a kríkov.
Nevhodná pre väčšinu ihličnanov, orchidey, rhododendrony, azalky, vres, kapustovité a merlíkovité rastliny.
Rovná funkčná detská lopatka z kovu s drevenou násadou v červenom prevedení.
Lopatka je vyrobená z kvalitných materiálov a práca s ňou bude tešiť každého malého pestovateľa.
Nie je vhodná pre deti do 36 mesiacov.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykoríza plodová zelenina 150 g
SYMBIVIT Paradajky a papriky - ide o prípravok, ktorý účinne napomáha zdravému rastu, podporuje koreňový systém rastlín. Vďaka nemu majú plody lepšiu farbu aj chuť a úroda je výnosnejšia.
Mykoríza zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám, nie je však vhodná na pestovanie kapustovitých a merlíkovitých rastlín.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hnojivo AG Biomin zelenina - 1 kg
Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Hnojivo je vhodné na pestovanie v kvetináčoch aj voľne v pôde.
Vhodné na hnojenie listovej, koreňovej a hlúbovej zeleniny.
Nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii zálievkou.
Carolina Reaper Chocolate je veľmi teplomilná odroda chilli papričky.
Rastlina dorastá do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku alebo doma. Plodí 4–5 cm dlhé papričky, ktoré majú nepravidelný tvar a dozrievajú do hnedej farby.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 1 600 000 jednotiek. Papričky sú veľmi aromatické a hodia sa na dochucovanie teplých pokrmov.
Doba zrenia je dlhšia, približne 120 dní.
Chilli paprika Bhut Jolokia je odroda pochádzajúca z Indie. Rastlina dorastá do výšky okolo 100–150 cm a môžeme ju pestovať vo vonkajšom záhone alebo aj doma vo väčšom kvetináči. Odroda nie je mrazuvzdorná.
Plody sú 5–8 cm dlhé so slabšou stenou a zrením dostávajú žltú farbu.
Paprička patrí medzi jedny z najštipľavejších na svete a má štipľavosť viac ako 1 000 000 SHU jednotiek. Je vhodná na prípravu všetkých indických jedál alebo karí pokrmov, ktorým dodá perfektnú ovocnú arómu.
Doba zrenia je približne 60 dní.
Chilli Brazílske korenie Ghost pepper je exotická odroda pochádzajúca z Brazílie. Tento vysoko výnosný hybrid vznikol skrížením odrôd Bhut Jolokia, 7 Pot Douglah a Trinidad Scorpion.
Rastlina môže dorastať do výšky až okolo 100–120 cm. Jej plody majú rozmanitý tvar a veľkosť. Farba plodov býva tmavočervená až čokoládovo hnedá.
Patrí medzi extra štipľavé odrody, SHU je približne 1 400 000 jednotiek.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, ktorá v sebe svojím jedinečným vzhľadom snúbi druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody sú červené, inak tvarované, často aj pokrútené.
Pálivosť je pravdepodobne porovnateľná s druhom Carolina Reaper, ktorá je na Scovilleho škále v rozmedzí 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Pre túto odrodu však zatiaľ neboli presné jednotky stanovené.
Chuť tejto papričky je typicky ovocná, ale vzápätí prehlušená veľmi intenzívnou a dlhodobou pálivosťou.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žlté je jedna z najštipľavejších odrôd na svete.
Rastlina v priaznivých podmienkach môže dorastať až do výšky 1,5 m. Plody majú neobvyklý tvar s pretlačením a špicatým výrastkom na konci, pripomínajúcim chvost škorpióna. Zrelé majú sýto červenú farbu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 2 000 000 jednotiek. Papričky majú výbornú chuť s ovocným nádychom, hodia sa preto ako korenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Chilli Bleeding Jigsaw je odroda novej chilli papričky, ktorá patrí medzi tie najštipľavejšie.
Dorastá do výšky okolo 60–80 cm a má kríkovitý rast. Plody sú jasne oranžovej farby a silne aromatické.
Má široké využitie predovšetkým v kulinárskom odvetví a vďaka svojmu vzhľadu pôsobí aj dekoratívne.
Vegetačná doba je približne 90 dní.
SHU sa pohybuje v rozmedzí od 1 500 000 do 2 200 000 jednotiek.
Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papričiek, ktorá sa s obľubou používa v pokrmoch thajskej a indickej kuchyne.
Plodom sú silne aromatizované a štíhle papričky s dĺžkou okolo 7,5 cm.
Možno ich využiť na autentické dochutenie ázijských polievok, omáčok, šalátov, karí a vyprážaných pokrmov.
Pre túto čili papričku je typický kompaktný rast.
Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu medzi 100 000 a 225 000 SHU – je radená medzi výrazné a pálivé kultivary.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je drobná odroda chilli papričiek pochádzajúca z Karabiku.
Rastlina dorastá iba 45–65 cm a plodí asi 5 cm veľké vráskavé plody, ktoré majú karamelovú farbu a citrusovú vôňu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, s SHU
1 200 000–2 000 000 jednotiek.
Papričky sa používajú hlavne na dochucovanie omáčok alebo polievok.