Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Bhut Jolokia oranžové - Capsicum chinense - predaj semien - 5 ks
Chilli Bhut Jolokia je veľmi štipľavá chilli paprička pôvodom z Indie. Vo svojej domovine sa hojne využíva ako homeopatikum alebo ako ochrana pri extrémne teplom počasí.
Rastlina dorastá do výšky 45–120 cm, záleží na pestovateľských podmienkach. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, ktoré majú dĺžku 5–8 cm.
Ide o vysoko výnosnú odrodu, ktorá sa využíva do indických jedál a karí pokrmov. Má aromatickú chuť s ovocným nádychom.
Táto odroda je vhodná na sušenie alebo na dochucovanie dezertov.
Obsah SHU je viac ako 1 000 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo v marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme ideálne do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Používame vždy sparený substrát. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálnou dobou je druhá polovica mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne ich vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Parametre
- Výška rastliny
- 45 - 65 cm
65 - 90 cm
90 - 120 cm
- Výsev
- Február
Marec
- Stanovište
- Slnečné
- Farba plodu
- Oranžová
- Pálivosť
- Extra štipľavé
- Pestovanie
- V exteriéri
V interiéri
- Odroda
- Nehybridné
- Mrazuvzdornosť
- Nie
- Vegetačné obdobie
- Letničky
- Zber
- August
November
Október
September
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykoríza plodová zelenina 150 g
SYMBIVIT Paradajky a papriky - ide o prípravok, ktorý účinne napomáha zdravému rastu, podporuje koreňový systém rastlín. Vďaka nemu majú plody lepšiu farbu aj chuť a úroda je výnosnejšia.
Mykoríza zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám, nie je však vhodná na pestovanie kapustovitých a merlíkovitých rastlín.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Hoštické slepačince - tekuté slepačince - 500 ml
- Hoštické hnojivo SLEPIČINCE je kvapalné organicko-minerálne hnojivo a jeho dôležitou súčasťou je prírodný fermentovaný trus hydiny.
- Rastlinám dodáva nielen potrebné živiny, ale výrazne aktivuje aj pôdnu mikroflóru.
- Vzhľadom na vysoký obsah fosforu je vhodné na pestovanie kvitnúcich rastlín a plodovej zeleniny.
Lignohumát pre univerzálne použitie - Forestina - 500 ml
Lignohumát je pomocný rastlinný prípravok, ktorý sa používa na morenie semien a cibule pred výsadbou. Výhodou je, že je vhodný pre všetky rastliny po celú dobu vegetácie a ľahko sa používa.
Podporuje rozvoj koreňového systému, lepšie zakorenenie sadeníc a zlepšuje zdravotný stav rastlín.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Mykorhízne huby sú vhodné hlavne pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny. Pomocný rastlinný prípravok pre zapravenie do substrátu, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, väčšie nasadenie kvetov a tvorbu plodov a vyššiu odolnosť rastlín. Je vhodný pre paradajky, papriky a ostatné plodovú zeleninu.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, ktorá v sebe svojím jedinečným vzhľadom snúbi druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody sú červené, inak tvarované, často aj pokrútené.
Pálivosť je pravdepodobne porovnateľná s druhom Carolina Reaper, ktorá je na Scovilleho škále v rozmedzí 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Pre túto odrodu však zatiaľ neboli presné jednotky stanovené.
Chuť tejto papričky je typicky ovocná, ale vzápätí prehlušená veľmi intenzívnou a dlhodobou pálivosťou.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Caramel je drobná odroda chilli papričiek pochádzajúca z Karabiku.
Rastlina dorastá iba 45–65 cm a plodí asi 5 cm veľké vráskavé plody, ktoré majú karamelovú farbu a citrusovú vôňu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, s SHU
1 200 000–2 000 000 jednotiek.
Papričky sa používajú hlavne na dochucovanie omáčok alebo polievok.
Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papričiek, ktorá sa s obľubou používa v pokrmoch thajskej a indickej kuchyne.
Plodom sú silne aromatizované a štíhle papričky s dĺžkou okolo 7,5 cm.
Možno ich využiť na autentické dochutenie ázijských polievok, omáčok, šalátov, karí a vyprážaných pokrmov.
Pre túto čili papričku je typický kompaktný rast.
Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu medzi 100 000 a 225 000 SHU – je radená medzi výrazné a pálivé kultivary.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridná chilli paprička pôvodom z Ameriky. Ide o extrémne štipľavú odrodu, ktorá vznikla krížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotiek a zaraďuje sa k najštipľavejším papričkám na svete.
Žlté plody majú dĺžku 2–6 cm. Aj napriek extrémnej pikantnosti majú papričky sviežu citrusovú chuť i vôňu.
Pestovanie nie je nijako náročné. Keďže má odroda nižší vzrast, je vhodná na pestovanie aj v truhíkoch na balkónoch či terasách.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Butch je veľmi štipľavá odroda pôvodom z Austrálie.
Rastlina dorastá do výšky až 120 cm a je veľmi výnosná. Najlepšie sa jej bude dariť v skleníku.
Plody sú drobné, majú tenkú stenu a nepravidelný tvar. S dozrievaním mení svoju farbu od zelenej cez žltú až do svetločervenej.
Papričky patria medzi extrémne štipľavé aj v malom množstve, jej SHU je 1 463 700 jednotiek.
Jej chuť je veľmi výrazná a aromatická. Pri konzumácii by sme mali dbať na maximálnu opatrnosť, pretože štipľavosť papričky postupne zosilňuje. Hodí sa na tepelné spracovanie aj sušenie.
Doba zrenia je okolo 120 dní.
Okrasná paprika Salsa je jednoročná rastlina v mixe farieb od žltej, oranžovej až po červenú.
Ide o letnú aj jesennú črepníkovú kultúru.
Má malé zašpicatené plody s pevnou a hladkou šupkou.
Na rastline vydržia plody celkom dlho a v priebehu dozrievania menia svoju farbu.
Vzhľadom k vysokej pálivosti nie sú vhodné na konzumáciu.
Chilli Carolina Reaper je extrémne pálivá odroda chilli papričiek vyšľachtená v USA skrížením odrôd Bhut Jolokia a Habanero.
Rastlina dorastá do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku. Plodí sýto červené drobné papričky.
Majú príjemne ovocnú chuť, ale patria k najštipľavejším papričkám na svete, takže je potrebné konzumovať ich opatrne. Pálivosť dosahuje rekordných 2 200 000 SHU jednotiek.
Papričky sa hodia najmä na sušenie a dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je okolo 120 dní.
Chilli Habanero Lemon je jednou z najrozšírenejších odrôd dekoratívneho chilli.
Ako názov napovedá, táto odroda sa vyznačuje jasne žltými plodmi s ovocnou arómou.
Výška rastliny a veľkosť plodov sú plne závislé od podmienok, v ktorých je rastlina pestovaná. Priemerne dorastá do výšky okolo 80 cm a plody sú nepravidelne veľké asi 5 x 3 cm.
Ak rastlinu pestujeme vonku, semená vysievame už počas januára a februára, v domácom prostredí je možný celoročný výsev.
Chilli papričky zo skupiny Habanero sa vyznačujú značnou pikantnosťou. SHU je 200 000 – 300 000 jednotiek, čo je mnohonásobne viac než u kajenského korenia. Čerstvé alebo sušené sú skvelou prísadou pikantných jedál.
Vzhľadom k tomu, že papričky dozrievajú pomerne neskoro, odporúčame ich pestovať v nádobe.