Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Kajenské korenie - Capsicum annuum - Semená - 8 ks
Chilli Kajenské korenie je odroda s pôvodom v Južnej Amerike.
Rastlina je veľmi drobná, dorastá iba 30–50 cm, takže sa hodí na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí cca 10 cm dlhé papriky, ktoré majú sýto červenú farbu. Šupka papričiek je veľmi pevná, preto pri vhodnom skladovaní vydrží dlho čerstvé.
Odroda patrí k stredne štipľavým, o SHU
30 000–50 000 jednotiek. Používa sa hlavne na dochucovanie pokrmov a je veľmi obľúbený kvôli svojim liečivým účinkom.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Pre tropické odrody (rodu Chinense) je vhodná teplota 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálna doba je po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Plantasorb je ekologický prípravok, ktorý pomáha zadržiavať pôdnu vlhkosť, čo zaisťuje rastlinám neustály prísun vody. Navyše zabraňuje presakovaniu a šetrí tak vodu.
Najlepšie funguje spolu s mykoríznymi hubami. Zaisťujú efektívnejší prenos získanej vody ku koreňovému systému rastliny.
V suchých obdobiach zaisťuje rastlinám vyrovnaný rast a zlepšuje prevzdušnenie pôdy.
Tento prírodný produkt zostáva v pôde niekoľko rokov a postupne sa rozkladá.
Rovná funkčná detská lopatka z kovu s drevenou násadou v červenom prevedení.
Lopatka je vyrobená z kvalitných materiálov a práca s ňou bude tešiť každého malého pestovateľa.
Nie je vhodná pre deti do 36 mesiacov.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hnojivo AG Biomin zelenina - 1 kg
Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Hnojivo je vhodné na pestovanie v kvetináčoch aj voľne v pôde.
Vhodné na hnojenie listovej, koreňovej a hlúbovej zeleniny.
Nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii zálievkou.
Chilli kajenské korenie Purple je pôvodom z Južnej Ameriky. Ide o veľmi obľúbený koreniaci prípravok. Vypestované papričky môžete do pokrmov pridávať ako v čerstvom stave, tak i sušené.
Rastlina dosahuje celkovú výšku 50 cm a plodí asi 15 cm dlhé fialové lusky.
Jedná sa o stredne pálivú odrodu s SHU
30 000–50 000 jednotek.
Doba zrenia je cca 80 dní.
Chilli Tabasco je populárna odroda, známa predovšetkým preto, že sa používa na prípravu tabasca.
Rastlina je vysoká okolo 40 cm a je vhodná na pestovanie v kvetináči na balkóne alebo na terase. Plodí drobné 2–4 cm dlhé papričky, ktoré dozrievaním menia svoju farbu zo žltozelenej na jasne červenú.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé so SHU
30 000–50 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Peter je neobvyklá odroda chilli papričky, pochádzajúca zo Severnej Ameriky.
Rastlina dorastá do výšky 60–80 cm a plodí papričky jedinečného tvaru a veľkosti až 12 cm. Papričky dozrievajú do jasne červenej farby a majú sladkastú, príjemne štipľavú chuť.
Ich pálivosť je 10 000–25 000 SHU jednotiek.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Mushroom je pôvodom z Ameriky. Ide o chilli papričku veľmi delikátnej chuti. Vypestované papričky môžete používať na plnenie, pri grilovaní, sušení alebo do omáčok.
Rastlina dosahuje celkovú výšku 60–80 cm a plodí približne 4 x 4 cm veľké žlté papričky, ktoré sú tenkostenné a svojím tvarom pripomínajú hríb.
Ide o stredne štipľavú odrodu s SHU
15 000–30 000 jednotiek.
Chilli Prairie Fire je nízka kríková odroda chilli. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je približne 70 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 15–30 cm a drobné papričky majú dĺžku 1–2 cm. Táto odroda má sviežu a štipľavú chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné na pestovanie v kvetináči.
Dozrievajú od žltej, zelenej až po tmavočervenú farbu, čo pôsobí zaujímavým dekoratívnym dojmom.
Papričky môžete použiť ako do studenej kuchyne, tak na tepelné úpravy a nakladanie.
Doba zrenia je približne 60 dní.
Chilli Serrano Tampiqueno je mierne štipľavá odroda pôvodom z Mexika.
Rastlina dosahuje výšku 60–100 cm a je veľmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlhé plody, ktoré zrením menia svoju farbu od zelenej až po jasne červenú.
Odroda je stredne štipľavá, SHU je 5 000–20 000 jednotiek. Hodí sa na priamu konzumáciu aj na tepelnú úpravu napr. do omáčok alebo sals.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Paprika Koral je nenáročná poloskorá odroda chilli papričiek.
Rastlina dorastá do výšky okolo 1 m a plodí drobné papričky, ktoré sú svojim tvarom podobné čerešniam. Dozrievajú od zelenej až po tmavo červenú farbu.
Odroda sa vyznačuje papričkami so silne štipľavou koreninovou chuťou a dosahuje štipľavosť SHU
25 000–35 000 jednotiek.
Papričky sa využívajú do kyslých nálevov alebo na sušenie.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.