×

Kategórie

Naše recenzie z nákupného portálu

Avatar Miroslava S.
20.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
Avatar Nevena N.
17.03.2024
4.504.504.504.504.50
Výhody:
Sortiment, dostupnost produktov
Avatar Tamara K.
16.03.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Seriozny obchod
Avatar Veronika H.
15.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
×

Chilli Scotch Bonnet oranžové - Capsicum chinense - predaj semien - 6 ks

Tovar už nemáme v ponuke, náhradu nájdete tu: https://www.semenaonline.sk/312-chilli-velmi-stiplave

Chilli Scotch Bonnet je obľúbenou odrodou chilli pôvodom z Karibiku.

Rastlina dosahuje výšku 50–70 cm, niekedy ale dosiahne až 1 m. Plodí papričky s neobvyklým tvarom, majú oranžovú farbu a veľkosť 4–6 cm. Papričky majú sladkastú aromatickú chuť, vhodnú na prípravu omáčok alebo na sušenie.

Odroda patrí medzi veľmi štipľavé papriky, jej SHU je 100 000–350 000 jednotiek.

Doba zrenia je približne 100 dní.

Čítaj viacShow less
2,54 € s DPH
Nemáme na sklade
Upozorni ma, keď bude dostupné
Odkaz:
1001020Z
Obľúbené
Popis

Výsev:

predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo v marci. Rastlina potrebuje 6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.  Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov

Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °CNajdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast. 

Semená sadíme ideálne do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Používame vždy sparený substrát. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu. 

Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálnou dobou je druhá polovica mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne ich vysádzame do skleníku

Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitáhumózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline. 

Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1001020Z

Parametre

Výška rastliny
65 - 90 cm
Výsev
Február
Marec
Stanovište
Slnečné
Farba plodu
Oranžová
Pálivosť
Veľmi štipľavé
Pestovanie
V exteriéri
V interiéri
Odroda
Nehybridné
Mrazuvzdornosť
Nie
Mohli byste ešte potrebovať
22,32 € s DPH

Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu 

  • vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
  • rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
  • vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu. 
6,70 € s DPH

Kristalon pre zdravé paradajky a papriky

Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.

Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.

Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.

5,44 € s DPH

Hnojivo AG Biomin zelenina - 1 kg

Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.

Hnojivo je vhodné na pestovanie v kvetináčoch aj voľne v pôde.

Vhodné na hnojenie listovej, koreňovej a hlúbovej zeleniny.

Nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii zálievkou.

3,64 € s DPH

Kvalitné tekuté hnojivo značky BoPon je moderné, viaczložkové hnojivo s originálnou kompozíciou zložiek. Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, ktorý má veľmi pozitívny vplyv hlavne na úrodu a dozrievanie Vašej obľúbenej zeleniny. Takto vhodne prispôsobený obsah dusíka napomáha k optimálnemu vzrastu a rozvoju, avšak nevedie k nadmernej koncentrácii škodlivých dusičnanov.

Prípravok zaistí bohatú úrodu a zdravé ovocie a zeleninu.

Možné aplikovať ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa