Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Paprika Koral - Capsicum annuum - Semiačka - 40 ks
Paprika Koral je nenáročná poloskorá odroda chilli papričiek.
Rastlina dorastá do výšky okolo 1 m a plodí drobné papričky, ktoré sú svojim tvarom podobné čerešniam. Dozrievajú od zelenej až po tmavo červenú farbu.
Odroda sa vyznačuje papričkami so silne štipľavou koreninovou chuťou a dosahuje štipľavosť SHU
25 000–35 000 jednotiek.
Papričky sa využívajú do kyslých nálevov alebo na sušenie.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Pre tropické odrody (rodu Chinense) je vhodná teplota 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálna doba je po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykoríza plodová zelenina 150 g
SYMBIVIT Paradajky a papriky - ide o prípravok, ktorý účinne napomáha zdravému rastu, podporuje koreňový systém rastlín. Vďaka nemu majú plody lepšiu farbu aj chuť a úroda je výnosnejšia.
Mykoríza zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám, nie je však vhodná na pestovanie kapustovitých a merlíkovitých rastlín.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Kvalitné tekuté hnojivo značky BoPon je moderné, viaczložkové hnojivo s originálnou kompozíciou zložiek. Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, ktorý má veľmi pozitívny vplyv hlavne na úrodu a dozrievanie Vašej obľúbenej zeleniny. Takto vhodne prispôsobený obsah dusíka napomáha k optimálnemu vzrastu a rozvoju, avšak nevedie k nadmernej koncentrácii škodlivých dusičnanov.
Prípravok zaistí bohatú úrodu a zdravé ovocie a zeleninu.
Možné aplikovať ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.
Chilli Peter je neobvyklá odroda chilli papričky, pochádzajúca zo Severnej Ameriky.
Rastlina dorastá do výšky 60–80 cm a plodí papričky jedinečného tvaru a veľkosti až 12 cm. Papričky dozrievajú do jasne červenej farby a majú sladkastú, príjemne štipľavú chuť.
Ich pálivosť je 10 000–25 000 SHU jednotiek.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Odroda chilli Bishops Crown pochádza z USA, kde je známa pod názvom vianočný zvon.
Má veľmi originálne tvarované plody, ktoré dozrievajú zo svetlozelenej do sýto červenej farby. Mávajú okolo 4 cm na šírku a na jednej rastline ich dozrieva okolo 30–50.
Vďaka svojej sladkastej chuti a tenkej chrumkavej dužine majú tieto papričky široké kulinárske využitie.
Ide o stredne štipľavú odrodu s SHU
5 000–30 000 jednotiek.
Chilli Serrano Tampiqueno je mierne štipľavá odroda pôvodom z Mexika.
Rastlina dosahuje výšku 60–100 cm a je veľmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlhé plody, ktoré zrením menia svoju farbu od zelenej až po jasne červenú.
Odroda je stredne štipľavá, SHU je 5 000–20 000 jednotiek. Hodí sa na priamu konzumáciu aj na tepelnú úpravu napr. do omáčok alebo sals.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Aji Amarillo má pôvod v južnej Amerike a ide o teplomilnú odrodu s košatým rastom.
Dorastá do výšky v rozmedzí 40–80 cm. Plodí hrubostenné papričky, ktoré z tmavozelenej farby dozrievajú postupne do oranžovej.
Je známe pre svoje kulinárske využitie, najviac obľúbené je v peruánskej kuchyni.
Doba zrenia plodov je približne 90 dní.
SHU je okolo 40 000 jednotiek, preto sa radí medzi stredne pálivé chilli papričky.
Kajenské korenie zlaté je odroda pochádzajúca z Južnej Ameriky.
Rastlina je drobná, dosahuje výšku 30–50 cm a hodí sa teda aj na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí zakrivené, asi 10 cm dlhé papričky s neobvyklou citrónovo žltou farbou.
Zaraďujeme ju k stredne štipľavým druhom so štipľavosťou 30 000–50 000 SHU jednotiek. Je obľúbené nielen kvôli svojej chuti, ale aj blahodarným účinkom na ľudské zdravie - podporuje trávenie, pôsobí proti baktériám a uľavuje od bolesti.
Využíva sa najmä na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Kajenské korenie je odroda s pôvodom v Južnej Amerike.
Rastlina je veľmi drobná, dorastá iba 30–50 cm, takže sa hodí na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí cca 10 cm dlhé papriky, ktoré majú sýto červenú farbu. Šupka papričiek je veľmi pevná, preto pri vhodnom skladovaní vydrží dlho čerstvé.
Odroda patrí k stredne štipľavým, o SHU
30 000–50 000 jednotiek. Používa sa hlavne na dochucovanie pokrmov a je veľmi obľúbený kvôli svojim liečivým účinkom.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Mushroom je pôvodom z Ameriky. Ide o chilli papričku veľmi delikátnej chuti. Vypestované papričky môžete používať na plnenie, pri grilovaní, sušení alebo do omáčok.
Rastlina dosahuje celkovú výšku 60–80 cm a plodí približne 4 x 4 cm veľké žlté papričky, ktoré sú tenkostenné a svojím tvarom pripomínajú hríb.
Ide o stredne štipľavú odrodu s SHU
15 000–30 000 jednotiek.