Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Bhut Jolokia - Capsicum chinense - predaj semien - 5 ks
Chilli Bhut Jolokia je extrémne štipľavá odroda, pochádzajúca z Pakistanu.
Rastlina dorastá okolo 100–150 cm a plodí polodlhé červené papričky s dĺžkou 5–8 cm a so sýto červenou farbou.
Chuť a vôňa papričky má výraznú ovocnú arómu, napriek tomu jej štipľavosť dosahuje až 1 000 000 jednotiek SHU. Používajú sa predovšetkým na dochucovanie indických pokrmov, nakladanie alebo na sušenie.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo v marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme ideálne do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Používame vždy sparený substrát. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálnou dobou je druhá polovica mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne ich vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hnojivo AG Biomin zelenina - 1 kg
Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Hnojivo je vhodné na pestovanie v kvetináčoch aj voľne v pôde.
Vhodné na hnojenie listovej, koreňovej a hlúbovej zeleniny.
Nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii zálievkou.
Kvalitné tekuté hnojivo značky BoPon je moderné, viaczložkové hnojivo s originálnou kompozíciou zložiek. Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, ktorý má veľmi pozitívny vplyv hlavne na úrodu a dozrievanie Vašej obľúbenej zeleniny. Takto vhodne prispôsobený obsah dusíka napomáha k optimálnemu vzrastu a rozvoju, avšak nevedie k nadmernej koncentrácii škodlivých dusičnanov.
Prípravok zaistí bohatú úrodu a zdravé ovocie a zeleninu.
Možné aplikovať ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Chilli 7 Pot Brain Strain je extrémne štipľavá odroda chilli papričky.
Rastlina dorastá do výšky až 100 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku. Plodí sýto žlté, 4–5 cm dlhé papriky s nerovným povrchom pripomínajúcim ľudský mozog.
Papričky patria medzi extrémne štipľavé, SHU je až 1 400 000 jednotiek. Hodí sa na dochucovanie omáčok alebo na nakladanie.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Bhut Jolokia biele je netradičná odroda pochádzajúca z Indie.
Rastlina dorastá do výšky až 90 cm, nie je mrazuvzdorná a najlepšie sa jej bude dariť na veľmi slnečnom a teplom stanovišti. Plodí 5–9 cm dlhé papričky s nepravidelným tvarom. Ich farba sa zrením mení zo zelenej farby až na krémovo bielu.
Odroda patrí medzi vysoko štipľavé, so SHU cez 1 000 000 jednotiek. Papričky sa používajú najmä na dochucovanie indických jedál alebo sušenie.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žlté je jedna z najštipľavejších odrôd na svete.
Rastlina v priaznivých podmienkach môže dorastať až do výšky 1,5 m. Plody majú neobvyklý tvar s pretlačením a špicatým výrastkom na konci, pripomínajúcim chvost škorpióna. Zrelé majú sýto červenú farbu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 2 000 000 jednotiek. Papričky majú výbornú chuť s ovocným nádychom, hodia sa preto ako korenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Butch žlté je odroda pochádzajúca z Austrálie.
Rastlina v priaznivých podmienkach môže dorastať až do výšky 1,8 m. Plody majú neobvyklý tvar s pretlačením a špicatým výrastkom na konci, pripomínajúcim chvost škorpióna. Zrelé majú sýto žltú farbu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 1 463 700 jednotiek. Papričky majú výbornú chuť s ovocným nádychom, preto sú vhodné ako korenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Bhut Jolokia je veľmi štipľavá chilli paprička pôvodom z Indie. Vo svojej domovine sa hojne využíva ako homeopatikum alebo ako ochrana pri extrémne teplom počasí.
Rastlina dorastá do výšky 45–120 cm, záleží na pestovateľských podmienkach. Plodí oranžové plody nepravidelného tvaru, ktoré majú dĺžku 5–8 cm.
Ide o vysoko výnosnú odrodu, ktorá sa využíva do indických jedál a karí pokrmov. Má aromatickú chuť s ovocným nádychom.
Táto odroda je vhodná na sušenie alebo na dochucovanie dezertov.
Obsah SHU je viac ako 1 000 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridná chilli paprička pôvodom z Ameriky. Ide o extrémne štipľavú odrodu, ktorá vznikla krížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotiek a zaraďuje sa k najštipľavejším papričkám na svete.
Žlté plody majú dĺžku 2–6 cm. Aj napriek extrémnej pikantnosti majú papričky sviežu citrusovú chuť i vôňu.
Pestovanie nie je nijako náročné. Keďže má odroda nižší vzrast, je vhodná na pestovanie aj v truhíkoch na balkónoch či terasách.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Bhut Jolokia je extrémne štipľavá odroda chilli papričky pôvodom z Indie.
Rastlina dorastá do výšky okolo 100–150 cm a hodí sa na pestovanie v záhone, ale lepšie sa jej bude dariť v kvetináči. Nie je mrazuvzdorná.
Plody sú 5–8 cm dlhé a majú typický hrboľatý tvar. Ich farba sa mení so zrením od zelenej až po čokoládovo hnedú.
Papričky tejto odrody zaraďujeme medzi extrémne štipľavé (štipľavosť SHU až 1 000 000 jednotiek). Chuť je veľmi aromatická a využíva sa predovšetkým na prípravu pokrmov indickej kuchyne.
Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papričiek, ktorá sa s obľubou používa v pokrmoch thajskej a indickej kuchyne.
Plodom sú silne aromatizované a štíhle papričky s dĺžkou okolo 7,5 cm.
Možno ich využiť na autentické dochutenie ázijských polievok, omáčok, šalátov, karí a vyprážaných pokrmov.
Pre túto čili papričku je typický kompaktný rast.
Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu medzi 100 000 a 225 000 SHU – je radená medzi výrazné a pálivé kultivary.