Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Bhut Jolokia žltá - Capsicum chinense - predaj semien - 5 ks
Chilli paprika Bhut Jolokia je odroda pochádzajúca z Indie. Rastlina dorastá do výšky okolo 100–150 cm a môžeme ju pestovať vo vonkajšom záhone alebo aj doma vo väčšom kvetináči. Odroda nie je mrazuvzdorná.
Plody sú 5–8 cm dlhé so slabšou stenou a zrením dostávajú žltú farbu.
Paprička patrí medzi jedny z najštipľavejších na svete a má štipľavosť viac ako 1 000 000 SHU jednotiek. Je vhodná na prípravu všetkých indických jedál alebo karí pokrmov, ktorým dodá perfektnú ovocnú arómu.
Doba zrenia je približne 60 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo v marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme ideálne do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Používame vždy sparený substrát. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálnou dobou je druhá polovica mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne ich vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Plantasorb je ekologický prípravok, ktorý pomáha zadržiavať pôdnu vlhkosť, čo zaisťuje rastlinám neustály prísun vody. Navyše zabraňuje presakovaniu a šetrí tak vodu.
Najlepšie funguje spolu s mykoríznymi hubami. Zaisťujú efektívnejší prenos získanej vody ku koreňovému systému rastliny.
V suchých obdobiach zaisťuje rastlinám vyrovnaný rast a zlepšuje prevzdušnenie pôdy.
Tento prírodný produkt zostáva v pôde niekoľko rokov a postupne sa rozkladá.
Rovná funkčná detská lopatka z kovu s drevenou násadou v červenom prevedení.
Lopatka je vyrobená z kvalitných materiálov a práca s ňou bude tešiť každého malého pestovateľa.
Nie je vhodná pre deti do 36 mesiacov.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Mykorhízne huby sú vhodné hlavne pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny. Pomocný rastlinný prípravok pre zapravenie do substrátu, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, väčšie nasadenie kvetov a tvorbu plodov a vyššiu odolnosť rastlín. Je vhodný pre paradajky, papriky a ostatné plodovú zeleninu.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, ktorá v sebe svojím jedinečným vzhľadom snúbi druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody sú červené, inak tvarované, často aj pokrútené.
Pálivosť je pravdepodobne porovnateľná s druhom Carolina Reaper, ktorá je na Scovilleho škále v rozmedzí 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Pre túto odrodu však zatiaľ neboli presné jednotky stanovené.
Chuť tejto papričky je typicky ovocná, ale vzápätí prehlušená veľmi intenzívnou a dlhodobou pálivosťou.
Chilli Thai Hot Birds Eye je jednou z extra pálivých papričiek, ktorá sa s obľubou používa v pokrmoch thajskej a indickej kuchyne.
Plodom sú silne aromatizované a štíhle papričky s dĺžkou okolo 7,5 cm.
Možno ich využiť na autentické dochutenie ázijských polievok, omáčok, šalátov, karí a vyprážaných pokrmov.
Pre túto čili papričku je typický kompaktný rast.
Na Scovilleho stupnici pálivosti má hodnotu medzi 100 000 a 225 000 SHU – je radená medzi výrazné a pálivé kultivary.
Chilli Habanero Lemon je jednou z najrozšírenejších odrôd dekoratívneho chilli.
Ako názov napovedá, táto odroda sa vyznačuje jasne žltými plodmi s ovocnou arómou.
Výška rastliny a veľkosť plodov sú plne závislé od podmienok, v ktorých je rastlina pestovaná. Priemerne dorastá do výšky okolo 80 cm a plody sú nepravidelne veľké asi 5 x 3 cm.
Ak rastlinu pestujeme vonku, semená vysievame už počas januára a februára, v domácom prostredí je možný celoročný výsev.
Chilli papričky zo skupiny Habanero sa vyznačujú značnou pikantnosťou. SHU je 200 000 – 300 000 jednotiek, čo je mnohonásobne viac než u kajenského korenia. Čerstvé alebo sušené sú skvelou prísadou pikantných jedál.
Vzhľadom k tomu, že papričky dozrievajú pomerne neskoro, odporúčame ich pestovať v nádobe.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga žlté je jedna z najštipľavejších odrôd na svete.
Rastlina v priaznivých podmienkach môže dorastať až do výšky 1,5 m. Plody majú neobvyklý tvar s pretlačením a špicatým výrastkom na konci, pripomínajúcim chvost škorpióna. Zrelé majú sýto červenú farbu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 2 000 000 jednotiek. Papričky majú výbornú chuť s ovocným nádychom, hodia sa preto ako korenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Butch je veľmi štipľavá odroda pôvodom z Austrálie.
Rastlina dorastá do výšky až 120 cm a je veľmi výnosná. Najlepšie sa jej bude dariť v skleníku.
Plody sú drobné, majú tenkú stenu a nepravidelný tvar. S dozrievaním mení svoju farbu od zelenej cez žltú až do svetločervenej.
Papričky patria medzi extrémne štipľavé aj v malom množstve, jej SHU je 1 463 700 jednotiek.
Jej chuť je veľmi výrazná a aromatická. Pri konzumácii by sme mali dbať na maximálnu opatrnosť, pretože štipľavosť papričky postupne zosilňuje. Hodí sa na tepelné spracovanie aj sušenie.
Doba zrenia je okolo 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia je extrémne štipľavá odroda, pochádzajúca z Pakistanu.
Rastlina dorastá okolo 100–150 cm a plodí polodlhé červené papričky s dĺžkou 5–8 cm a so sýto červenou farbou.
Chuť a vôňa papričky má výraznú ovocnú arómu, napriek tomu jej štipľavosť dosahuje až 1 000 000 jednotiek SHU. Používajú sa predovšetkým na dochucovanie indických pokrmov, nakladanie alebo na sušenie.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate bola donedávna najštipľavejšou odrodou chilli papričiek (od roku 2012) a pochádza z Trinidadu.
Jej plody majú dĺžku až 8 cm a sú veľmi aromatické.
Vôňa je klasická po citrusoch, chuť je oproti červenej verzii sladšia a pocitovo príjemnejšia.
Rastlina dorastá do max. výšky 60 cm.
Štipľavosť je viac ako 2 000 000 jednotiek SHU.
Chilli Trinidad Scorpion Butch žlté je odroda pochádzajúca z Austrálie.
Rastlina v priaznivých podmienkach môže dorastať až do výšky 1,8 m. Plody majú neobvyklý tvar s pretlačením a špicatým výrastkom na konci, pripomínajúcim chvost škorpióna. Zrelé majú sýto žltú farbu.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 1 463 700 jednotiek. Papričky majú výbornú chuť s ovocným nádychom, preto sú vhodné ako korenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli 7 Pot Douglah Red sa zaraďujú medzi extra štipľavé odrody chilli.
Plodia papričky, ktoré sa používajú na dochucovanie pokrmov.
Rastlina je vysoká 100–150 cm – preto potrebuje ku svojmu rastu dostatočnú oporu.
Štipľavosť: viac než 1 milión SHU jednotiek (1,35).