Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Maďarský vosk - Capsicum annuum - predaj semien - 6 ks
Chilli maďarský vosk - Semená chilli - Capsicum annuum - 6 ks
Chilli Maďarský vosk je stredne pálivá odroda kanárikovo žltej farby. Plody sa neskôr zmenia na červené.
Hodí sa na skladovanie, konzervovanie i priamu konzumáciu.
Obsahuje 5 000 - 10 000 SHU jednotiek.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje 6–9 mesiacov aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať teplotu konštantnú, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premokrenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálne je to po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorhizy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepičincom.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.
Chilli Satan's Kiss má pôvod v Taliansku.
Ide o rýchlorastúcu krovitú odrodu.
U nás je známa pod názvami Baccio Ciliegia Piccante alebo chilli Satana.
Dorastá do maximálnej výšky okolo 90 cm.
Hodí sa na pestovanie v skleníku, na balkóne či terase.
Má typické malé plody, ktoré sú stredne štipľavé s obsahom okolo 50 000 SHU.
Po tepelnej úprave svoju pálivosť stráca.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli koral je stredne štipľavá raná paprička, ktorá plodí okrúhle plody s priemerom 2–2,5 cm.
Plody sú veľkosťou podobné čerešniam, postupne zrejú zo zelenej farby do oranžovej, zberať je možné oba varianty.
Na záhone vonku dorastá do výšky okolo 50 cm, v skleníku mnohokrát aj vyššie.
Odroda je vhodná na sušenie, nakladanie aj k iným kuchynským úpravám.
SHU je približne 30 000 jednotiek.
Chilli Aji Amarillo má pôvod v južnej Amerike a ide o teplomilnú odrodu s košatým rastom.
Dorastá do výšky v rozmedzí 40–80 cm. Plodí hrubostenné papričky, ktoré z tmavozelenej farby dozrievajú postupne do oranžovej.
Je známe pre svoje kulinárske využitie, najviac obľúbené je v peruánskej kuchyni.
Doba zrenia plodov je približne 90 dní.
SHU je okolo 40 000 jednotiek, preto sa radí medzi stredne pálivé chilli papričky.
Chilli Lemon Drop je odroda chilli, známa aj pod názvom Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochádza z Peru. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je
15 000–30 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 80 cm a dlhé štíhle papričky sú veľké asi 7 cm. Táto odroda má chuť a arómu, ktoré pripomína citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné na pestovanie v interiéri, pretože má vysoké nároky na teplotu.
Zrelé papričky môžete usušiť, využívať pri varení alebo používať ako dekoráciu pokrmov.
Chilli Aji Amarillo má pôvod v južnej Amerike a ide o teplomilnú odrodu s košatým rastom.
Dorastá do výšky v rozmedzí 40–80 cm. Plodí hrubostenné papričky, ktoré z tmavozelenej farby dozrievajú postupne do oranžovej.
Je známe pre svoje kulinárske využitie, najviac obľúbené je v peruánskej kuchyni.
Doba zrenia plodov je približne 90 dní.
SHU je okolo 40 000 jednotiek, preto sa radí medzi stredne pálivé chilli papričky.
Chilli Aji Pineapple je exotická odroda pochádzajúca z Peru. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je približne 30 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 100–120 cm a sýtožlté plody majú dĺžku 4–7 cm. Táto odroda má sviežu a ovocnú chuť, ktorá pripomína ananás.
Chilli Aji Pineapple odporúčame pestovať v skleníku alebo vo fóliovníku.
Papričku môžeme použiť ako do studenej kuchyne, tak na tepelné úpravy alebo je skvelou prísadou do nátierok a sals.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Kajenské korenie je odroda s pôvodom v Južnej Amerike.
Rastlina je veľmi drobná, dorastá iba 30–50 cm, takže sa hodí na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí cca 10 cm dlhé papriky, ktoré majú sýto červenú farbu. Šupka papričiek je veľmi pevná, preto pri vhodnom skladovaní vydrží dlho čerstvé.
Odroda patrí k stredne štipľavým, o SHU
30 000–50 000 jednotiek. Používa sa hlavne na dochucovanie pokrmov a je veľmi obľúbený kvôli svojim liečivým účinkom.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Peter Orange je zvláštna odroda chilli, pôvodom zo Severnej Ameriky.
Rastlina dorastá do výšky 60–80 cm. Odroda je známa predovšetkým vďaka svojim plodom, ktoré svojim neobvyklým tvarom pripomínajú mužské prirodzenie.
Plody tejto odrody sú dlhé 5–8 cm a dozrievajú do sýto oranžovej farby.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé, SHU je
10 000–25 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Kajenské korenie zlaté je odroda pochádzajúca z Južnej Ameriky.
Rastlina je drobná, dosahuje výšku 30–50 cm a hodí sa teda aj na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí zakrivené, asi 10 cm dlhé papričky s neobvyklou citrónovo žltou farbou.
Zaraďujeme ju k stredne štipľavým druhom so štipľavosťou 30 000–50 000 SHU jednotiek. Je obľúbené nielen kvôli svojej chuti, ale aj blahodarným účinkom na ľudské zdravie - podporuje trávenie, pôsobí proti baktériám a uľavuje od bolesti.
Využíva sa najmä na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Serrano Tampiqueno je mierne štipľavá odroda pôvodom z Mexika.
Rastlina dosahuje výšku 60–100 cm a je veľmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlhé plody, ktoré zrením menia svoju farbu od zelenej až po jasne červenú.
Odroda je stredne štipľavá, SHU je 5 000–20 000 jednotiek. Hodí sa na priamu konzumáciu aj na tepelnú úpravu napr. do omáčok alebo sals.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Tabasco je populárna odroda, známa predovšetkým preto, že sa používa na prípravu tabasca.
Rastlina je vysoká okolo 40 cm a je vhodná na pestovanie v kvetináči na balkóne alebo na terase. Plodí drobné 2–4 cm dlhé papričky, ktoré dozrievaním menia svoju farbu zo žltozelenej na jasne červenú.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé so SHU
30 000–50 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Mushroom je zaujímavá robustná odroda chilli pochádzajúca z oblasti Karibiku.
Rastlina dosahuje výšku okolo 12 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku alebo fóliovníku. Plodí drobné papriky, ktoré svojim tvarom pripomínajú huby a majú sýto červenú farbu.
Papričky sú stredne pálštipľavé, SHU je 50 000 jednotiek. Hodí sa na sušenie alebo dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 100 dní.