Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Paprika Beluga Lilac F1 - Capsicum annuum - predaj semien - 6 ks
Paprika Beluga Lilac F1 patrí medzi hybridné odrody, ktorej fialové plody sa v plnej zrelosti vyznačujú veľmi sladkou chuťou.
Je vhodná na pestovanie vonku aj v skleníku.
Je možné pestovať aj vo väčších nádobách na balkónoch či terasách.
Rastlina dorastá do výšky asi 80 cm, tá však závisí od podmienok pestovania.
Spracovávať je možné priamo – do šalátov a tiež sa hodí na plnenie.
Papriky patria medzi teplomilné rastliny, preto sa im v našich podnebných podmienkach darí na vonkajších záhonoch najmä vo vinárskych oblastiach, inde je vhodné pre pestovanie využiť skleník alebo fóliovník.
S predpestovaním semien môžeme začať už v januári. Semená sadíme do ľahkého spareného substrátu.
Ideálna hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm. Klíčenie urýchlime tým, že semená necháme 24 hodín pred výsevom máčať vo vode. Ideálne stanovisko by malo byť slnečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rastlinu nie je vhodné umiestniť na okenný parapet alebo kúrenie, najlepšie je ju predpestovávať v miniparenisku.
Doba klíčenia je približne 1–2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon alebo do skleníka od druhej polovice mája. Miesto musí byť slnečné a chránené pred vetrom. Pôda by mala byť hnojená, ideálne kravským hnojom. Zálievka musí byť dostatočná, avšak rastlinu nesmieme prelievať. Nakoľko sú papriky náročné na organickú hmotu a živiny, môžeme pôdu prihnojovať.
Zrelé papriky môžeme skladovať až 2 týždne na chladnom mieste pri teplote 12–14 °C.
Hnojivo na chilli papričky a papriky je vhodné pre ekologické spôsoby pestovania, pretože ide o čisto prírodné hnojivo.
Hnojivo sa skladá z rastlinných aminokyselín, jemne mletého fosfátu prírodného pôvodu, vinázy a morských rias – tie sú okrem toho ešte zdrojom všetkých stopových živín, ktoré tento prípravok obsahuje v ľahko prijateľnej podobe. Všetky použité suroviny sú organického pôvodu, obohacujú pôdu a zlepšujú celkovú mikrobiálnu aktivitu pôdy.
Hnojivo stimuluje zakoreňovanie aj rast a vývoj rastlín (vrátane ich plodov) a má priaznivý účinok na priebeh fotosyntézy.
Natura Rock Effect
Ide o postrek, ktorý je vyrobený na prírodnej báze. Je vhodný na BIO pestovanie.
Spoľahlivo účinkuje na vošky, molice, roztočce, strapky a iný hmyz. Je vhodný na zeleninu - paradajky, papriky, uhorky, tekvice, bôby, ale aj okrasné rastliny, malvice či ihličnaté stromy.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Nissorun - likvidátor roztočcov
Nissorun - je špecifický likvidátor roztočcov. Ide o selektívny kontaktný akaricid NISSORUN 10 WP vo forme dispergovateľného prášku na likvidáciu roztočcov v chmele, viniči, okrasných rastlinách, okrasných drevinách atď.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Boneta je skorá odroda sladkej papriky známa svojimi vzpriamenými plodmi.
Rastlina je vhodná na pestovanie v skleníkoch a v teplejších oblastiach sa jej bude dariť aj na vonkajšom záhone. Dorastá do výšky cca 60 cm a plodí až 130 g vážiace papriky červenej farby.
Papriky sa hodia na priamu konzumáciu aj na sušenie alebo dusenie.
Paprika Baby bell je netypicky sfarbená atraktívna odroda sladkej papriky vhodná na pestovanie v skleníku alebo vo väčšom kvetináči na balkóne.
Rastlina plodí malé (3–4 cm) papriky, ktoré majú kvadratický tvar a veľmi sladkú a šťavnatú chuť. Zrelé majú tmavohnedú až čiernu farbu, sú teda obľúbené aj ako okrasná rastlina.
Hodí sa na prípravu šalátov alebo dekorovanie pokrmov.
Paprika Meika je hybridná gigantická odroda sladkej papriky, ktorá je vhodná pre pestovanie v skleníku i vo fóliovníku.
Plody sú pevné, kvadratické, s lesklou šupkou. Dozrievajú do červenej farby. Ich hmotnosť je až 400 g.
Výška rastliny je cca 50–150 cm.
Papriky sú vhodné na plnenie, na priamu konzumáciu či konzerváciu.
BIO Paprika Sweet Chocolate je sladká nepálivá odroda, ktorá sa vyznačuje veľkou výnosnosťou.
Ide o ranú až stredne ranú odrodu so stredne veľkými zvonovitými plodmi, ktorých farba sa mení od tmavozelenej až po hnedočokoládovú farbu.
Akonáhle sú plody hnedé a pevné na dotyk, je to ideálny čas na ich zber.
Možno ich žať aj skôr (v zelenej fáze), ale ich plná chuť najlepšie vynikne až po dozretí.
Dorastá do výšky okolo 50 cm.
Vzhľadom na kompaktný rast ju možno pestovať aj v nádobách.
Chuť je sladká, ľahko ovocná a úplne ideálna pre čerstvú konzumáciu, do šalátov, zmesí zeleniny či na grilovanie.
Paprika Sweet Chocolate bola v roku 1965 vyšľachtená prof. E. Meaderom.
Bio semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Paprika F1 Kubista je poloskorá hybridná odroda, ktorá je určená najmä na pestovanie v skleníkoch a vo fóliovníkoch.
Zrelé plody majú zelenú farbu, v botanickej zrelosti majú oranžovú farbu. Majú kvadratický tvar a dosahujú hmotnosť až 190 gramov.
Hodí sa ako do šalátov, tak na grilovanie alebo na zapekanie.
Paprika Kora Zel je sladký kultivar papriky koreninovej vyznačujúcej sa vysokými výnosmi.
Plody zelenej a červenej farby dozrievajú na vzpriamených rastlinách.
Úroda prebieha v botanickej zrelosti, teda akonáhle majú plody sýtočervenú farbu.
Papričky obsahujú väčšie množstvo farbív a sú vhodné na výrobu mletej papriky.
Hmotnosť jednej je približne 40 g a v priemere sú dlhé asi 15 cm.
Odroda je vhodná ako náhrada za Hodonínske papriky.
Vegetačná doba je približne 170–180 dní.
BIO Paprika Atris F1 - Semiačka - 5 ks
Paprika Atris má plody sladké, červenej farby a dĺžky 22 cm. Postupne prechádzajú farbami od zelenej po červenú.
Vysievame od februára do apríla na slnečné miesto.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Paprika Topepo Rosso je mini paprika s unikátnou sladkou chuťou.
Odroda pochádza z Talianska.
Je pre ňu typická silná stena plodov v tvare menšej rajčiny.
Vďaka svojim chuťovým vlastnostiam sa uplatnia na kulinárske využitie.
Tmavozelená farba plodov značí technickú zrelosť, zatiaľ čo tmavočervená botanickú zrelosť.
Farebná premena pôsobí zaujímavo a zároveň značí obdobie zberu.
Plody guľovitého tvaru si je možné vypestovať ako v pestovateľských nádobách, tak aj na záhone.
Hodí sa na priamu konzumáciu v čerstvom stave, na plnenie aj sterilizáciu.
Vegetačná doba je rôzna v závislosti od pestovateľských podmienok, obvykle je v rozmedzí 60–90 dní.