Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Maďarský vosk - Capsicum annuum - predaj semien - 6 ks
Chilli maďarský vosk - Semená chilli - Capsicum annuum - 6 ks
Chilli Maďarský vosk je stredne pálivá odroda kanárikovo žltej farby. Plody sa neskôr zmenia na červené.
Hodí sa na skladovanie, konzervovanie i priamu konzumáciu.
Obsahuje 5 000 - 10 000 SHU jednotiek.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje 6–9 mesiacov aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať teplotu konštantnú, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premokrenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálne je to po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorhizy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepičincom.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.
Chilli Satan's Kiss má pôvod v Taliansku.
Ide o rýchlorastúcu krovitú odrodu.
U nás je známa pod názvami Baccio Ciliegia Piccante alebo chilli Satana.
Dorastá do maximálnej výšky okolo 90 cm.
Hodí sa na pestovanie v skleníku, na balkóne či terase.
Má typické malé plody, ktoré sú stredne štipľavé s obsahom okolo 50 000 SHU.
Po tepelnej úprave svoju pálivosť stráca.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli koral je stredne štipľavá raná paprička, ktorá plodí okrúhle plody s priemerom 2–2,5 cm.
Plody sú veľkosťou podobné čerešniam, postupne zrejú zo zelenej farby do oranžovej, zberať je možné oba varianty.
Na záhone vonku dorastá do výšky okolo 50 cm, v skleníku mnohokrát aj vyššie.
Odroda je vhodná na sušenie, nakladanie aj k iným kuchynským úpravám.
SHU je približne 30 000 jednotiek.
Chilli Aji Amarillo má pôvod v južnej Amerike a ide o teplomilnú odrodu s košatým rastom.
Dorastá do výšky v rozmedzí 40–80 cm. Plodí hrubostenné papričky, ktoré z tmavozelenej farby dozrievajú postupne do oranžovej.
Je známe pre svoje kulinárske využitie, najviac obľúbené je v peruánskej kuchyni.
Doba zrenia plodov je približne 90 dní.
SHU je okolo 40 000 jednotiek, preto sa radí medzi stredne pálivé chilli papričky.
Chilli Lemon Drop je odroda chilli, známa aj pod názvom Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochádza z Peru. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je
15 000–30 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 80 cm a dlhé štíhle papričky sú veľké asi 7 cm. Táto odroda má chuť a arómu, ktoré pripomína citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné na pestovanie v interiéri, pretože má vysoké nároky na teplotu.
Zrelé papričky môžete usušiť, využívať pri varení alebo používať ako dekoráciu pokrmov.
Paprika Koral je nenáročná poloskorá odroda chilli papričiek.
Rastlina dorastá do výšky okolo 1 m a plodí drobné papričky, ktoré sú svojim tvarom podobné čerešniam. Dozrievajú od zelenej až po tmavo červenú farbu.
Odroda sa vyznačuje papričkami so silne štipľavou koreninovou chuťou a dosahuje štipľavosť SHU
25 000–35 000 jednotiek.
Papričky sa využívajú do kyslých nálevov alebo na sušenie.
Chilli Aji Charapita je stredne štipľavá odroda pôvodom z Peru.
Rastlina tvorí bujne rastúci až 1 m vysoký ker s veľkým výnosom plodov. Tie sú drobné okrúhle a dozrievajú do žltej až žltooranžovej farby.
SHU je 50 000–100 000 jednotiek.
Papričky majú výraznú ovocnú arómu i chuť. Hodia sa na sušenie, nakladanie aj na dochucovanie jedál.
Doba zrenia je okolo 80 dní.
Chilli Serrano Tampiqueno je mierne štipľavá odroda pôvodom z Mexika.
Rastlina dosahuje výšku 60–100 cm a je veľmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlhé plody, ktoré zrením menia svoju farbu od zelenej až po jasne červenú.
Odroda je stredne štipľavá, SHU je 5 000–20 000 jednotiek. Hodí sa na priamu konzumáciu aj na tepelnú úpravu napr. do omáčok alebo sals.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Peter Orange je zvláštna odroda chilli, pôvodom zo Severnej Ameriky.
Rastlina dorastá do výšky 60–80 cm. Odroda je známa predovšetkým vďaka svojim plodom, ktoré svojim neobvyklým tvarom pripomínajú mužské prirodzenie.
Plody tejto odrody sú dlhé 5–8 cm a dozrievajú do sýto oranžovej farby.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé, SHU je
10 000–25 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Odroda chilli Bishops Crown pochádza z USA, kde je známa pod názvom vianočný zvon.
Má veľmi originálne tvarované plody, ktoré dozrievajú zo svetlozelenej do sýto červenej farby. Mávajú okolo 4 cm na šírku a na jednej rastline ich dozrieva okolo 30–50.
Vďaka svojej sladkastej chuti a tenkej chrumkavej dužine majú tieto papričky široké kulinárske využitie.
Ide o stredne štipľavú odrodu s SHU
5 000–30 000 jednotiek.
Chilli Mushroom je pôvodom z Ameriky. Ide o chilli papričku veľmi delikátnej chuti. Vypestované papričky môžete používať na plnenie, pri grilovaní, sušení alebo do omáčok.
Rastlina dosahuje celkovú výšku 60–80 cm a plodí približne 4 x 4 cm veľké žlté papričky, ktoré sú tenkostenné a svojím tvarom pripomínajú hríb.
Ide o stredne štipľavú odrodu s SHU
15 000–30 000 jednotiek.
Chilli Aji Crystal je odroda pochádzajúca z Čile.
Rastlina dorastá do výšky okolo 90 cm a je možné ju pestovať v skleníku aj na slnečnom vonkajšom stanovišti. Plody sú
5–9 cm dlhé papričky s tenkou stenou a sýto červenou farbou.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé, SHU je
30 000–50 000 jednotiek.
Papričky sa hodia na sušenie alebo na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je okolo 90 dní.
Chilli Kajenské korenie tenké je extrémne úzka a dlhá odroda, s pôvodom v Južnej Amerike.
Rastlina meria 30–50 cm, takže sa hodí aj na pestovanie vo väčšom kvetináči na balkóne alebo terase. Plodí tenké, až 10 cm dlhé papričky so sýto červenou farbou.
Odroda patrí k stredne štipľavým druhom, SHU je
30 000–50 000 jednotiek.
Hodí sa najmä na dochucovanie pokrmov, ale vďaka svojej pevnej šupke sú vhodné aj na dlhodobé skladovanie.
Doba zrenia je približne 90 dní.