
Šalát Batavia - Lactuca sativa - semiačka...

Aksamietnica rozložitá Primo - Tagetes patula -...

Bio Paradajka poľná zakrslá Saint Pierre -...

Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...

Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...

Horká uhorka Naja či horká tekvica je odroda, ktorá pochádza z Ázie. Vďaka tomu je vhodná iba na pestovanie v skleníku, pretože potrebuje teplo a vlhko.
Plody sú 20–25 cm dlhé, majú bradavičnatú šupku a zrením sa ich farba mení zo zelenej až na oranžovú.
Uhorka je bohatá na kyselinu askorbovú a ďalšie antioxidanty. Má horkú chuť spôsobenú semenami plodu, ktoré sa zbavíme vypotením nasolenej uhorky. Potom môžeme plod akokoľvek tepelne upravovať.
Výsev:
S predpestovaním semien môžeme začať apríli. Doba klíčenia je približne 7–14 dní. Semená sejeme do hĺbky približne 2 cm.
Rastliny presádzame v čase, keď už nehrozia ranné mrazy, väčšinou približne v druhej polovici mája. Volíme slnečné a chránené stanovište. Pôdu môžeme pripraviť kompostom alebo hnojom.
Dôležité je udržiavať ju mierne vlhkú (zalievať menej, ale častejšie). Ideálny spon je 200 x 100 cm.
Po zbere plody uložíme približne týždeň na slnku alebo na vzdušnom chránenom mieste a necháme ich šupku vytvrdnúť, čím predĺžime ich trvanlivosť. Potom ich skladujeme na chladnom mieste.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saTento internetový obchod využívá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování.