Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Krishna Jolokia - Capsicum annuum - predaj semien - 7 ks
Chilli Krishna Jolokia je odroda chilli papričky s pôvodom v Indii. Výška rastliny je okolo 100 cm.
Plodí papričky polodlhého tvaru, ktoré zrením menia farbu z jasne červenej cez fialovú až na čiernu farbu.
Papričky majú jedinečnú chuť a sú stredne štipľavé, o SHU okolo 30 000 jednotiek. Hodí sa na sušenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 90–100 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Pre tropické odrody (rodu Chinense) je vhodná teplota 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálna doba je po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Mykoríza plodová zelenina 150 g
SYMBIVIT Paradajky a papriky - ide o prípravok, ktorý účinne napomáha zdravému rastu, podporuje koreňový systém rastlín. Vďaka nemu majú plody lepšiu farbu aj chuť a úroda je výnosnejšia.
Mykoríza zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám, nie je však vhodná na pestovanie kapustovitých a merlíkovitých rastlín.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Hnojivo AG Biomin zelenina - 1 kg
Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Hnojivo je vhodné na pestovanie v kvetináčoch aj voľne v pôde.
Vhodné na hnojenie listovej, koreňovej a hlúbovej zeleniny.
Nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii zálievkou.
Kvalitné tekuté hnojivo značky BoPon je moderné, viaczložkové hnojivo s originálnou kompozíciou zložiek. Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, ktorý má veľmi pozitívny vplyv hlavne na úrodu a dozrievanie Vašej obľúbenej zeleniny. Takto vhodne prispôsobený obsah dusíka napomáha k optimálnemu vzrastu a rozvoju, avšak nevedie k nadmernej koncentrácii škodlivých dusičnanov.
Prípravok zaistí bohatú úrodu a zdravé ovocie a zeleninu.
Možné aplikovať ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.
Chilli koral je stredne štipľavá raná paprička, ktorá plodí okrúhle plody s priemerom 2–2,5 cm.
Plody sú veľkosťou podobné čerešniam, postupne zrejú zo zelenej farby do oranžovej, zberať je možné oba varianty.
Na záhone vonku dorastá do výšky okolo 50 cm, v skleníku mnohokrát aj vyššie.
Odroda je vhodná na sušenie, nakladanie aj k iným kuchynským úpravám.
SHU je približne 30 000 jednotiek.
Chilli Lemon Drop je odroda chilli, známa aj pod názvom Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochádza z Peru. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je
15 000–30 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 80 cm a dlhé štíhle papričky sú veľké asi 7 cm. Táto odroda má chuť a arómu, ktoré pripomína citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné na pestovanie v interiéri, pretože má vysoké nároky na teplotu.
Zrelé papričky môžete usušiť, využívať pri varení alebo používať ako dekoráciu pokrmov.
Chilli kajenské korenie Purple je pôvodom z Južnej Ameriky. Ide o veľmi obľúbený koreniaci prípravok. Vypestované papričky môžete do pokrmov pridávať ako v čerstvom stave, tak i sušené.
Rastlina dosahuje celkovú výšku 50 cm a plodí asi 15 cm dlhé fialové lusky.
Jedná sa o stredne pálivú odrodu s SHU
30 000–50 000 jednotek.
Doba zrenia je cca 80 dní.
Chilli Peter Orange je zvláštna odroda chilli, pôvodom zo Severnej Ameriky.
Rastlina dorastá do výšky 60–80 cm. Odroda je známa predovšetkým vďaka svojim plodom, ktoré svojim neobvyklým tvarom pripomínajú mužské prirodzenie.
Plody tejto odrody sú dlhé 5–8 cm a dozrievajú do sýto oranžovej farby.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé, SHU je
10 000–25 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Paprika Poseidon je skorá až poloskorá odroda štipľavej papriky typu kozí roh, vhodná na pestovanie v záhone aj v skleníku.
Plody sú dlhé a úzke a dozrievajú do sýto červenej farby.
Papriky sa vyznačujú štipľavou chuťou hodiacou sa na priamu konzumáciu aj na konzerváciu plodov.
Paprika Harvey je skorá odroda štipľavej papriky. Ide o odrodu typu kozí či baraní roh. Je vhodná na studené rýchlenie, v teplejších oblastiach aj na poľné pestovanie.
Dlhé, úzke plody dozrievajú od žltozelenej až do sýto žltej farby. Vyznačujú sa vysokým leskom.
Odroda je veľmi výnosná. Rastlina je pomerne vysoká, takže ju nezabudnite priebežne vyväzovať.
Štipľavosť je 10 000–30 000 SHU jednotiek.
Chilli Aji Crystal je odroda pochádzajúca z Čile.
Rastlina dorastá do výšky okolo 90 cm a je možné ju pestovať v skleníku aj na slnečnom vonkajšom stanovišti. Plody sú
5–9 cm dlhé papričky s tenkou stenou a sýto červenou farbou.
Odroda patrí medzi stredne štipľavé, SHU je
30 000–50 000 jednotiek.
Papričky sa hodia na sušenie alebo na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je okolo 90 dní.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.