×

Kategórie

Naše recenzie z nákupného portálu

Avatar Elena T.
01.05.2024
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Ako mám posúdiť tovar? Opýtajte sa na jeseň.
Avatar Zdenka K.
14.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Rychle dodanie super komunikacia
Avatar Bernard K.
02.04.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Bezproblémovosť, rýchlosť
Avatar Lubica M.
31.03.2024
5.005.005.005.005.00
Výhody:
Prehladne a rychle vybavenie
×

Paprika Poseidon štipľavá - Capsicum annuum - Semená papriky - 15 ks

Paprika Poseidon je skorá až poloskorá odroda štipľavej papriky typu kozí roh, vhodná na pestovanie v záhone aj v skleníku.

Plody sú dlhé a úzke a dozrievajú do sýto červenej farby.

Papriky sa vyznačujú štipľavou chuťou hodiacou sa na priamu konzumáciu aj na konzerváciu plodov.

Čítaj viacShow less
2,09 € s DPH
Na sklade
Odkaz:
1002543
Obľúbené
Popis

Výsev:

predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov
 aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas. 
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov

Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °CNajdôležitejšie je udržovať teplotu konštantnú, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, pre svoj zdravý rast potrebujú dostatok svetla

Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu. 

Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálne je to po druhej  polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku. 

Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitáhumózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline. 

Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.

Čítaj viacShow less
Detaily produktu
1002543

Parametre

Výška rastliny
120 - 200 cm
Výsev
Február
Marec
Stanovište
Slnečné
Farba plodu
Červená
Pálivosť
Mierne štipľavé
Pestovanie
V exteriéri
V interiéri
Odroda
Nehybridné
Mrazuvzdornosť
Nie
Zber
August
Júl
Október
September
Mohli byste ešte potrebovať
2,87 € s DPH

Tekuté hnojivo s vermikompostom je prírodný produkt vyrobený z trusu dážďoviek.

Zlepšuje vlastnosti pôdy, obohacuje ju o živiny, zvyšuje jej schopnosť zadržiavať vodu a obmedzuje vylúhovanie živín.

Používa sa na všetky druhy zeleniny a byliniek.

Stimuluje biologický život v pôde a poskytuje optimálne podmienky na vývoj rastlín.

Poskytuje správnu výživu a zaručuje optimálny rast a krásny vzhľad rastlín.

5,39 € s DPH

Hnojivo na chilli papričky a papriky je vhodné pre ekologické spôsoby pestovania, pretože ide o čisto prírodné hnojivo.

Hnojivo sa skladá z rastlinných aminokyselín, jemne mletého fosfátu prírodného pôvodu, vinázy a morských rias – tie sú okrem toho ešte zdrojom všetkých stopových živín, ktoré tento prípravok obsahuje v ľahko prijateľnej podobe. Všetky použité suroviny sú organického pôvodu, obohacujú pôdu a zlepšujú celkovú mikrobiálnu aktivitu pôdy.

Hnojivo stimuluje zakoreňovanie aj rast a vývoj rastlín (vrátane ich plodov) a má priaznivý účinok na priebeh fotosyntézy.

6,70 € s DPH

Kristalon pre zdravé paradajky a papriky

Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.

Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.

Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.

5,20 € s DPH

Hnojivo na paradajky AG Biomin - 1 kg

Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.

Vhodné na hnojenie paradajok, paprík, uhoriek, cukiet a tekvíc.

Hnojivo nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii formou zálievky.

6 iných produktov v tej istej kategórii:
1,60 € s DPH

Paprika Harvey je skorá odroda štipľavej papriky. Ide o odrodu typu kozí či baraní roh. Je vhodná na studené rýchlenie, v teplejších oblastiach aj na poľné pestovanie. 

Dlhé, úzke plody dozrievajú od žltozelenej až do sýto žltej farby. Vyznačujú sa vysokým leskom. 

Odroda je veľmi výnosná. Rastlina je pomerne vysoká, takže ju nezabudnite priebežne vyväzovať.

Štipľavosť je 10 000–30 000 SHU jednotiek.

1,94 € s DPH

Paprika Pálivec je typicky vyššieho vzrastu a radí sa medzi mierne pálivé odrody (má približne 800–1000 SHU).

Ide o baranie rohy s dlhšími a tmavozelenými plodmi, ktoré sú na reze okrúhle.

Paprika je vhodná ako na priamu konzumáciu, tak aj na sterilizáciu.

Jedinečnou vlastnosťou odrody je, že má sladkú špičku a smerom k semenníku postupne dochádza k zvyšovaniu pálivosti.

1,36 € s DPH

Paprika Harriet je skorá odroda papriky typu kozí roh, vhodná na poľné pestovanie aj studené rýchlenie.

Plody rastú v previsnutom postavení a vytvárajú úzky trojuholníkový plod štipľavej chuti. Plody majú zelenú farbu a v neskorej zrelosti sa zafarbujú do červena.

Papriky sa hodia na konzerváciu celých plodov.

Odroda je stredne štipľavá s 10 000–30 000 SHU.

1,55 € s DPH

Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.

Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.

Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).

Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.

V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.

Súvisiace články

Menu

Menu

Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.

Prihlásiť sa