Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Bolívijská dúha - Capsicum annuum - predaj semien - 6 ks
Chilli Bolívijská dúha je zaujímavá odroda pochádzajúca z Bolívie.
Rastlina dorastá do výšky okolo 60 cm a plodí drobné lesklé papričky, ktoré majú od fialovej po žltú farbu.
Odroda sa zaraďuje medzi stredne štipľavé, s SHU
10 000–30 000 jednotiek.
Papričky tejto odrody sa skvele hodia na zaváranie aj na priamu konzumáciu.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Pre tropické odrody (rodu Chinense) je vhodná teplota 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálna doba je po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Paprika Ohnivec, ako už názov vypovedá, sa vyznačuje vysokou pálivosťou.
Svojou pálivosťou plynule nadväzuje na kultivar Pálivec, len má dlhší plod.
Na Scovilleho stupnici je v rozmedzí 1 800–2 500 SHU (stredne štipľavej papriky).
Svetlozelená farba plodu predstavuje technickú zrelosť.
V čerstvom stave ju možno konzumovať priamo alebo sa tiež hodí na sterilizáciu v celku.
Chilli Satan's Kiss má pôvod v Taliansku.
Ide o rýchlorastúcu krovitú odrodu.
U nás je známa pod názvami Baccio Ciliegia Piccante alebo chilli Satana.
Dorastá do maximálnej výšky okolo 90 cm.
Hodí sa na pestovanie v skleníku, na balkóne či terase.
Má typické malé plody, ktoré sú stredne štipľavé s obsahom okolo 50 000 SHU.
Po tepelnej úprave svoju pálivosť stráca.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli koral je stredne štipľavá raná paprička, ktorá plodí okrúhle plody s priemerom 2–2,5 cm.
Plody sú veľkosťou podobné čerešniam, postupne zrejú zo zelenej farby do oranžovej, zberať je možné oba varianty.
Na záhone vonku dorastá do výšky okolo 50 cm, v skleníku mnohokrát aj vyššie.
Odroda je vhodná na sušenie, nakladanie aj k iným kuchynským úpravám.
SHU je približne 30 000 jednotiek.
Chilli Aji Amarillo má pôvod v južnej Amerike a ide o teplomilnú odrodu s košatým rastom.
Dorastá do výšky v rozmedzí 40–80 cm. Plodí hrubostenné papričky, ktoré z tmavozelenej farby dozrievajú postupne do oranžovej.
Je známe pre svoje kulinárske využitie, najviac obľúbené je v peruánskej kuchyni.
Doba zrenia plodov je približne 90 dní.
SHU je okolo 40 000 jednotiek, preto sa radí medzi stredne pálivé chilli papričky.
Chilli Lemon Drop je odroda chilli, známa aj pod názvom Hot Lemon či Kellu Uchu. Pochádza z Peru. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je
15 000–30 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 80 cm a dlhé štíhle papričky sú veľké asi 7 cm. Táto odroda má chuť a arómu, ktoré pripomína citrón.
Chilli Lemon Drop je vhodné na pestovanie v interiéri, pretože má vysoké nároky na teplotu.
Zrelé papričky môžete usušiť, využívať pri varení alebo používať ako dekoráciu pokrmov.
Chilli Prairie Fire je nízka kríková odroda chilli. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je približne 70 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 15–30 cm a drobné papričky majú dĺžku 1–2 cm. Táto odroda má sviežu a štipľavú chuť.
Chilli Prairie Fire je vhodné na pestovanie v kvetináči.
Dozrievajú od žltej, zelenej až po tmavočervenú farbu, čo pôsobí zaujímavým dekoratívnym dojmom.
Papričky môžete použiť ako do studenej kuchyne, tak na tepelné úpravy a nakladanie.
Doba zrenia je približne 60 dní.
Chilli Aji Pineapple je exotická odroda pochádzajúca z Peru. Ide o stredne štipľavé chilli, ktorého obsah SHU je približne 30 000 jednotiek.
Rastlina dosahuje výšku 100–120 cm a sýtožlté plody majú dĺžku 4–7 cm. Táto odroda má sviežu a ovocnú chuť, ktorá pripomína ananás.
Chilli Aji Pineapple odporúčame pestovať v skleníku alebo vo fóliovníku.
Papričku môžeme použiť ako do studenej kuchyne, tak na tepelné úpravy alebo je skvelou prísadou do nátierok a sals.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Aji Amarillo má pôvod v južnej Amerike a ide o teplomilnú odrodu s košatým rastom.
Dorastá do výšky v rozmedzí 40–80 cm. Plodí hrubostenné papričky, ktoré z tmavozelenej farby dozrievajú postupne do oranžovej.
Je známe pre svoje kulinárske využitie, najviac obľúbené je v peruánskej kuchyni.
Doba zrenia plodov je približne 90 dní.
SHU je okolo 40 000 jednotiek, preto sa radí medzi stredne pálivé chilli papričky.
Chilli Kajenské korenie je odroda s pôvodom v Južnej Amerike.
Rastlina je veľmi drobná, dorastá iba 30–50 cm, takže sa hodí na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí cca 10 cm dlhé papriky, ktoré majú sýto červenú farbu. Šupka papričiek je veľmi pevná, preto pri vhodnom skladovaní vydrží dlho čerstvé.
Odroda patrí k stredne štipľavým, o SHU
30 000–50 000 jednotiek. Používa sa hlavne na dochucovanie pokrmov a je veľmi obľúbený kvôli svojim liečivým účinkom.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Serrano Tampiqueno je mierne štipľavá odroda pôvodom z Mexika.
Rastlina dosahuje výšku 60–100 cm a je veľmi výnosná. Plodí drobné 2–5 cm dlhé plody, ktoré zrením menia svoju farbu od zelenej až po jasne červenú.
Odroda je stredne štipľavá, SHU je 5 000–20 000 jednotiek. Hodí sa na priamu konzumáciu aj na tepelnú úpravu napr. do omáčok alebo sals.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Kajenské korenie je pôvodom z Južnej Ameriky. Dnes je kajenské korenie veľmi obľúbeným dochucovadlom pokrmov. Okrem toho má aj blahodárne účinky na ľudské zdravie.
Rastlina dosahuje výšku cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlhé plody. Papričky majú sýtočervenú farbu a pevnú šupku. Pri správnom skladovaní vydržia papričky dlho čerstvé.
Táto odroda patrí k stredne pálivým, jej SHU je
30 000–50 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 90 dní.
BIO semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Paprika Poseidon je skorá až poloskorá odroda štipľavej papriky typu kozí roh, vhodná na pestovanie v záhone aj v skleníku.
Plody sú dlhé a úzke a dozrievajú do sýto červenej farby.
Papriky sa vyznačujú štipľavou chuťou hodiacou sa na priamu konzumáciu aj na konzerváciu plodov.
Paprika Koral je nenáročná poloskorá odroda chilli papričiek.
Rastlina dorastá do výšky okolo 1 m a plodí drobné papričky, ktoré sú svojim tvarom podobné čerešniam. Dozrievajú od zelenej až po tmavo červenú farbu.
Odroda sa vyznačuje papričkami so silne štipľavou koreninovou chuťou a dosahuje štipľavosť SHU
25 000–35 000 jednotiek.
Papričky sa využívajú do kyslých nálevov alebo na sušenie.
Chilli Mushroom je pôvodom z Ameriky. Ide o chilli papričku veľmi delikátnej chuti. Vypestované papričky môžete používať na plnenie, pri grilovaní, sušení alebo do omáčok.
Rastlina dosahuje celkovú výšku 60–80 cm a plodí približne 4 x 4 cm veľké žlté papričky, ktoré sú tenkostenné a svojím tvarom pripomínajú hríb.
Ide o stredne štipľavú odrodu s SHU
15 000–30 000 jednotiek.
Paprika Harvey je skorá odroda štipľavej papriky. Ide o odrodu typu kozí či baraní roh. Je vhodná na studené rýchlenie, v teplejších oblastiach aj na poľné pestovanie.
Dlhé, úzke plody dozrievajú od žltozelenej až do sýto žltej farby. Vyznačujú sa vysokým leskom.
Odroda je veľmi výnosná. Rastlina je pomerne vysoká, takže ju nezabudnite priebežne vyväzovať.
Štipľavosť je 10 000–30 000 SHU jednotiek.