Petržlen
Petržlen listový a koreňový patrí medzi obľúbenú zeleninu v slovenských kuchyniach. Využívame ju do vývarov, polievkových zmesí, omáčok, na dochutenie šalátov a ďalších pokrmov. Navyše, ako jedna z mála zelenín sa dá konzumovať celá, od koreňa po vňať.
Koreňový petržlen má sladkastú chuť a skvele sa dopĺňa s ostatnou zeleninou do zmesi ako základ omáčok a polievok. Je však skvelá aj ako príloha k mäsu. Výsev a pestovanie semien tejto koreňovej zeleniny zvládnu aj začínajúci pestovatelia. Len treba myslieť na to, že na svoj rast potrebuje dostatok svetla a vlhka.
Petržlenová vňať je vyhľadávaná hlavne pre svoj vysoký obsah vitamínu C, ktorý sa ničí varom. Preto ju používame až na konci príprav pokrmov. Môžeme ju pridať skutočne kamkoľvek. V našej ponuke nájdete petržlenovú vňať – kučerovú aj hladkú. Hladká petržlenová vňať je na rozdiel od kučeravej výraznejšia a aromatickejšia.