
Montbrécia George Davidson žltá - Crocosmia -...

Fialka rohatá Miss Helen Mount - Viola cornuta...

Sedliacky chren - Armoracia Rusticana -...

Špenát novozélandský - Tetragonia...

Sedmokráska obyčajná ružové odtiene - Bellis...

Stévia ako sladidlo je na rozdiel od cukru takmer nekalorická, neprispieva k tvorbe zubného kazu a je vhodná pre diabetikov.
Stévia má charakteristickú veľmi sladkú chuť a využíva sa ako sladidlo do bylinných a ovocných čajov.
Je 15× sladšia ako repný cukor a možno ňou plne nahradiť sacharózu. Stévia je hodnotená ako nekalorické sladidlo.
Odporúčané dávkovanie a spôsob prípravy:
List stévie sladkej je používaný ako prírodné sladidlo do čajov a letných osviežujúcich nápojov. 3/4 čajové lyžičky sušených listov stévie (0,4 g) plne nahradí jednu čajovú lyžičku (6 g) repného cukru. Stéviu pridávame priamo do čajovej konvičky alebo hrnčeka pred zaliatím horúcou vodou.
Ustanovenie nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotných tvrdeniach, nám nedovoľuje informovať vás o účinkoch tejto rastliny na váš organizmus. Informácie o pôsobení si prosím nájdite vo voľne dostupných zdrojoch na internete či v literatúre.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa