
Ľalia kráľovská biela - Lilium regale album -...

Fakľovka Nancy Red - Kniphofia - voľnokorenné...

Petržlen listový a koreňový patrí medzi obľúbenú zeleninu v slovenských kuchyniach. Využívame ju do vývarov, polievkových zmesí, omáčok, na dochutenie šalátov a ďalších pokrmov. Navyše, ako jedna z mála zelenín sa dá konzumovať celá, od koreňa po vňať.
Petržlenová vňať je vyhľadávaná hlavne pre svoj vysoký obsah vitamínu C, ktorý sa ničí varom. Preto ju používame až na konci príprav pokrmov. Môžeme ju pridať skutočne kamkoľvek. V našej ponuke nájdete petržlenovú vňať – kučerovú aj hladkú. Hladká petržlenová vňať je na rozdiel od kučeravej výraznejšia a aromatickejšia.
Koreňový petržlen má sladkastú chuť a skvele sa dopĺňa s ostatnou zeleninou do zmesi ako základ omáčok a polievok. Je však skvelá aj ako príloha k mäsu. Výsev a pestovanie semien tejto koreňovej zeleniny zvládnu aj začínajúci pestovatelia. Len treba myslieť na to, že na svoj rast potrebuje dostatok svetla a vlhka.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa