
Montbrécia George Davidson žltá - Crocosmia -...

Fialka rohatá Miss Helen Mount - Viola cornuta...

Sedliacky chren - Armoracia Rusticana -...

Špenát novozélandský - Tetragonia...

Sedmokráska obyčajná ružové odtiene - Bellis...

Brokolica Calabrese Natalino v BIO kvalite patrí medzi tradičnú ranú odrodu.
Po vytvorení hlavného kvetu sa objavuje veľké množstvo bočných hlúbov.
Od júna až do jesene vyrastajú stredne veľké hlúby tmavozelenej farby.
Ružica je stredne zrnitá a má veľmi lahodnú chuť.
Stopka je jemná a možno ju konzumovať aj bez predchádzajúceho tepelného spracovania.
Hodí sa tiež na tepelnú úpravu či zamrazenie.
Brokolica obsahuje viac vitamínov A, C E a pestuje sa oveľa jednoduchšie ako karfiol.
BIO semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Výsev:
S predpestovaním môžeme začať už vo februári. Hĺbka výsevu 1 cm. Najrýchlejšie nám vyklíčia pri teplote nad 20 °C. Po vyklíčení je však najvhodnejšia nižšia teplota 10–16 °C, pretože sadeničky budú silnejšie a zdravšie.
V marci a apríli ich môžeme presunúť na stanovište v parenisku alebo skleníku, priame výsevy prebiehajú od apríla do júna. V chladnejších oblastiach presúvame sadenice von až v druhej polovici mája. Pre neskorší zber vysievame až v polovici júna.
Stanovište by malo byť slnečné, s hlbokou hlinitopiesočnatou humóznou pôdou, ktorá obsahuje dostatok vápnika. Brokolica vyžaduje hnojenie, najlepšie hnojom alebo kompostom. Keďže kumuluje dusičnany, mali by sme sa riadiť odporúčanými dávkami dusíka. Nemá rada chlór.
Ideálny spon je 50 x 50 cm. Nevyhnutná je pravidelná zálievka, ale nesmie dôjsť k premokreniu.
Zberáme asi 3 mesiace po výseve a skôr, než sa ružica rozvoľní a dôjde k otváraniu pukov. Pri neskorom výseve môžeme žať až do novembra, ľahké mrazy rastlinám nijako neublížia.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa