Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Carolina Reaper Chocolate - Capsicum chinense - predaj semien - 5 ks
Carolina Reaper Chocolate je veľmi teplomilná odroda chilli papričky.
Rastlina dorastá do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku alebo doma. Plodí 4–5 cm dlhé papričky, ktoré majú nepravidelný tvar a dozrievajú do hnedej farby.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 1 600 000 jednotiek. Papričky sú veľmi aromatické a hodia sa na dochucovanie teplých pokrmov.
Doba zrenia je dlhšia, približne 120 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje 6–9 mesiacov aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať teplotu konštantnú, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premokrenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálne je to po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorhizy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo hydinovým trusom.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hnojivo AG Biomin zelenina - 1 kg
Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Hnojivo je vhodné na pestovanie v kvetináčoch aj voľne v pôde.
Vhodné na hnojenie listovej, koreňovej a hlúbovej zeleniny.
Nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii zálievkou.
Kvalitné tekuté hnojivo značky BoPon je moderné, viaczložkové hnojivo s originálnou kompozíciou zložiek. Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, ktorý má veľmi pozitívny vplyv hlavne na úrodu a dozrievanie Vašej obľúbenej zeleniny. Takto vhodne prispôsobený obsah dusíka napomáha k optimálnemu vzrastu a rozvoju, avšak nevedie k nadmernej koncentrácii škodlivých dusičnanov.
Prípravok zaistí bohatú úrodu a zdravé ovocie a zeleninu.
Možné aplikovať ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Chilli Carolina Reaper je extrémne pálivá odroda chilli papričiek vyšľachtená v USA skrížením odrôd Bhut Jolokia a Habanero.
Rastlina dorastá do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku. Plodí sýto červené drobné papričky.
Majú príjemne ovocnú chuť, ale patria k najštipľavejším papričkám na svete, takže je potrebné konzumovať ich opatrne. Pálivosť dosahuje rekordných 2 200 000 SHU jednotiek.
Papričky sa hodia najmä na sušenie a dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je okolo 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia biele je netradičná odroda pochádzajúca z Indie.
Rastlina dorastá do výšky až 90 cm, nie je mrazuvzdorná a najlepšie sa jej bude dariť na veľmi slnečnom a teplom stanovišti. Plodí 5–9 cm dlhé papričky s nepravidelným tvarom. Ich farba sa zrením mení zo zelenej farby až na krémovo bielu.
Odroda patrí medzi vysoko štipľavé, so SHU cez 1 000 000 jednotiek. Papričky sa používajú najmä na dochucovanie indických jedál alebo sušenie.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Naga Viper je odroda pochádzajúca z Anglicka.
Rastlina dorastá do výšky 120–140 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku. Papričky sú veľké až 6 cm a zrelé majú sýto červenú farbu a sú výrazne zvrásnené.
Odroda patrí medzi jednu z najštipľavejších odrôd, jej SHU je až 1 382 118 jednotiek. Tieto papričky sa využívajú najmä na sušenie alebo na prípravu pálivých omáčok.
Doba zrenia je okolo 100 dní.
Chilli Bhut Jolokia je extrémne štipľavá odroda, pochádzajúca z Pakistanu.
Rastlina dorastá okolo 100–150 cm a plodí polodlhé červené papričky s dĺžkou 5–8 cm a so sýto červenou farbou.
Chuť a vôňa papričky má výraznú ovocnú arómu, napriek tomu jej štipľavosť dosahuje až 1 000 000 jednotiek SHU. Používajú sa predovšetkým na dochucovanie indických pokrmov, nakladanie alebo na sušenie.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Moruga Chocolate bola donedávna najštipľavejšou odrodou chilli papričiek (od roku 2012) a pochádza z Trinidadu.
Jej plody majú dĺžku až 8 cm a sú veľmi aromatické.
Vôňa je klasická po citrusoch, chuť je oproti červenej verzii sladšia a pocitovo príjemnejšia.
Rastlina dorastá do max. výšky 60 cm.
Štipľavosť je viac ako 2 000 000 jednotiek SHU.
Chilli paprika Bhut Jolokia je odroda pochádzajúca z Indie. Rastlina dorastá do výšky okolo 100–150 cm a môžeme ju pestovať vo vonkajšom záhone alebo aj doma vo väčšom kvetináči. Odroda nie je mrazuvzdorná.
Plody sú 5–8 cm dlhé so slabšou stenou a zrením dostávajú žltú farbu.
Paprička patrí medzi jedny z najštipľavejších na svete a má štipľavosť viac ako 1 000 000 SHU jednotiek. Je vhodná na prípravu všetkých indických jedál alebo karí pokrmov, ktorým dodá perfektnú ovocnú arómu.
Doba zrenia je približne 60 dní.
Chilli Trinidad Scorpion Butch je veľmi štipľavá odroda pôvodom z Austrálie.
Rastlina dorastá do výšky až 120 cm a je veľmi výnosná. Najlepšie sa jej bude dariť v skleníku.
Plody sú drobné, majú tenkú stenu a nepravidelný tvar. S dozrievaním mení svoju farbu od zelenej cez žltú až do svetločervenej.
Papričky patria medzi extrémne štipľavé aj v malom množstve, jej SHU je 1 463 700 jednotiek.
Jej chuť je veľmi výrazná a aromatická. Pri konzumácii by sme mali dbať na maximálnu opatrnosť, pretože štipľavosť papričky postupne zosilňuje. Hodí sa na tepelné spracovanie aj sušenie.
Doba zrenia je okolo 120 dní.
Chilli Carolina Reaper yellow je hybridná chilli paprička pôvodom z Ameriky. Ide o extrémne štipľavú odrodu, ktorá vznikla krížením Habanero Yellow a Naga Moricho.
Obsah SHU je 2 000 000 jednotiek a zaraďuje sa k najštipľavejším papričkám na svete.
Žlté plody majú dĺžku 2–6 cm. Aj napriek extrémnej pikantnosti majú papričky sviežu citrusovú chuť i vôňu.
Pestovanie nie je nijako náročné. Keďže má odroda nižší vzrast, je vhodná na pestovanie aj v truhíkoch na balkónoch či terasách.
Doba zrenia je približne 90 dní.