Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli Habanero oranžové - Capsicum chinense - predaj semien - 6 ks
Chilli Habanero je veľmi štipľavá odroda chilli papričiek zo skupiny Habanero. Rastliny dorastajú do výšky 60–100 cm a majú vysoký výnos plodov.
Papričky sú relatívne drobné a dozrievajú do oranžovej farby.
Odroda patrí k veľmi štipľavým, štipľavosť SHU je
150 000–325 000 jednotiek. Je obľúbená predovšetkým v Mexiku, Karibiku a Južnej Amerike a používa sa na dochucovanie jedál alebo na sušenie.
Doba zrenia je okolo 100 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo v marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Vhodná teplota pre tropické odrody (rodu Chinense) je 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme ideálne do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Používame vždy sparený substrát. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálnou dobou je druhá polovica mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne ich vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Mykoríza plodová zelenina 150 g
SYMBIVIT Paradajky a papriky - ide o prípravok, ktorý účinne napomáha zdravému rastu, podporuje koreňový systém rastlín. Vďaka nemu majú plody lepšiu farbu aj chuť a úroda je výnosnejšia.
Mykoríza zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám, nie je však vhodná na pestovanie kapustovitých a merlíkovitých rastlín.
Mykorhízne huby pre plodovú zeleninu
- vhodné pre plodovú zeleninu, okrem repy, špenátu a hlúbovej zeleniny,
- rastlinný prípravok, ktorý podporuje lepší a vyrovnaný rast rastlín, bohatší a zdravší koreňový systém, bohaté kvitnutie a tvorbu plodov, zvyšuje odolnosť rastlín
- vhodný pre paradajky, papriky a ostatnú plodovú zeleninu.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Kvalitné tekuté hnojivo značky BoPon je moderné, viaczložkové hnojivo s originálnou kompozíciou zložiek. Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, ktorý má veľmi pozitívny vplyv hlavne na úrodu a dozrievanie Vašej obľúbenej zeleniny. Takto vhodne prispôsobený obsah dusíka napomáha k optimálnemu vzrastu a rozvoju, avšak nevedie k nadmernej koncentrácii škodlivých dusičnanov.
Prípravok zaistí bohatú úrodu a zdravé ovocie a zeleninu.
Možné aplikovať ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Chilli Habanero červené je veľmi štipľavá odroda chilli.
Rastlina dorastá do výšky 50–100 cm a je veľmi výnosná. Plody sú až 5 cm dlhé a majú jasne červenú farbu.
Odroda patrí k veľmi štipľavým, so SHU 150 000–325 000 jednotiek. Je obľúbená najmä v Mexiku a Karibiku a využíva sa na dochucovanie a na nakladanie.
Doba zrenia je okolo 100 dní.
Chilli Scotch Bonnet je obľúbenou odrodou chilli pôvodom z Karibiku.
Rastlina dosahuje výšku 50–70 cm, niekedy však dosiahne až 1 m. Plodí papričky s neobvyklým tvarom, ktoré majú červenú farbu a veľkosť 3–4 cm. Papričky majú aromatickú chuť, vhodnú na prípravu omáčok alebo na sušenie.
Odroda patrí medzi veľmi štipľavé papriky, jej SHU je 100 000–350 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 100 dní.
Chilli Jamaican Hot Red je lesklá odroda pochádzajúca z Jamajky.
Rastlina dosahuje výšku okolo 60–80 cm a je veľmi výnosná. Plodí červené papričky s veľkosťou okolo 5 cm a s neobvyklým tvarom pripomínajúcim zvonček.
Odroda patrí medzi veľmi štipľavé, so SHU
100 000–200 000 jednotiek.
Chuť papričiek je vynikajúca ovocne aromatická, ktorá saa hodí na sušenie alebo nakladanie.
Doba zrenia je približne 95 dní.
Bio chilli habanero je veľmi štipľavá oranžová odroda, dosahujúca výšku 60–100 cm.
Odroda má vysokú výnosnosť až 5 cm dlhých chilli papričiek.
So svojou pálivosťou 150 000–325 000 SHU jednotiek patrí medzi veľmi štipľavé a je obľúbená hlavne v Mexiku a Južnej Amerike.
Doba zrenia je cca 100 dní.
Semená sú v bio kvalite.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Chilli Habanero je obľúbenou odrodou na území Mexika, Karibiku a Južnej Ameriky. Ide o chilli papričku, ktorú môžete používať na dochucovanie pokrmov, sušenie či nakladanie.
Rastlina dosahuje výšku 50–100 cm a plodí veľké množstvo približne 5 cm veľkých papričiek, ktoré majú jasne červenú farbu.
Ide o veľmi štipľavú odrodu so SHU
150 000–325 000 jednotiek.
Chilli Habanero zreje okolo 100 dní.
BIO semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Chilli Kajenské korenie je pôvodom z Južnej Ameriky. Dnes je kajenské korenie veľmi obľúbeným dochucovadlom pokrmov. Okrem toho má aj blahodárne účinky na ľudské zdravie.
Rastlina dosahuje výšku cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlhé plody. Papričky majú sýtočervenú farbu a pevnú šupku. Pri správnom skladovaní vydržia papričky dlho čerstvé.
Táto odroda patrí k stredne pálivým, jej SHU je
30 000–50 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 90 dní.
BIO semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Mexické Chilli Habanero je odroda pochádzajúca z oblasti Yucatan. Rastlina je veľmi výnosná a dorastá do výšky 100 cm.
Plody sú zvláštne vráskavé drobné papričky, ktoré dozrievajú do žltej farby.
Odroda patrí medzi najpálivejšie papričky na svete, pálivosť SHU má okolo 250 000–500 000 jednotiek. Papričky majú jedinečnú arómu a sú skvelou ingredienciou do sals.
Doba zrenia je asi 95–110 dní.
Chilli Habanero Chocolate patrí k najšttipľavejším odrodám na svete.
Rastlina dorastá do výšky 40–80 cm podľa podmienok. Plodí drobné guľovité plody s nepravidelným tvarom a čokoládovo hnedou farbou.
Paprička patrí medzi štipľavejšie odrody so silou 450 000 SHU jednotiek. Hodí sa na ochucovanie pokrmov alebo na sušenie.