
Montbrécia George Davidson žltá - Crocosmia -...

Fialka rohatá Miss Helen Mount - Viola cornuta...

Sedliacky chren - Armoracia Rusticana -...

Špenát novozélandský - Tetragonia...

Sedmokráska obyčajná ružové odtiene - Bellis...

Cibuľa šalotka zimná Griselle má cibuľky s ružovo-fialovou dužinou a podlhovastým tvarom.
Ide o gurmánsku sadzačku, ktorá sa vyznačuje výraznou aromatickou chuťou a je možné ju konzumovať v surovom stave či po tepelnej úprave v teplých pokrmoch, pretože je o trochu jemnejšia ako klasická cibuľa.
Cibuľa sa vysádza v priebehu septembra a októbra a potom vyžaduje dostatočnú zálievku.
Hodí sa na skladovanie a je veľmi odolná.
Úroda prebieha od mája do júna, kedy majú cibuľky veľkosť medzi 15–35 cm.
Balenie obsahuje 4 ks sadzačky.
Výsadba:
Cibule potrebujú slnečné stanovište, ale nesmú byť na priamom svetle. Pôda by mala byť dobre prepracovaná, dobre prekyprená, s dávkou živín. Ako iná cibuľová zelenina, nemá rada hnojenie čerstvým kompostom. Je lepšie používať hnojivá priamo na hnojenie cibule, napr. Agro hnojivo.
Pôdu môžeme tiež zľahka prehodiť štrkom a zapracovať, aby bola ľahká a priepustná.
Výsadba jarných odrôd prebieha od marca (až po ústupe silných mrazov) do sponu 20 x 10 cm. Ozimné odrody vysádzame od septembra do októbra.
Najmä v dobe klíčenia je nutná dostatočná závlaha. Zálievka je vhodná do polovice júla. Keďže má cibuľa krátku vegetačnú dobu, už nepotrebuje prihnojovať, vystačí si so živinami z dobre pripravenej pôdy.
Dôležité je včasné obdobie zberu. U prezretých cibulí sa častejšie vyskytujú choroby. Cibule sa zberajú v období, keď porast z jednej tretiny zľahne (približne koncom júla).
Cibuľu usušíme zavesenú vo zväzkoch a skladujeme mimo zemiakov v dobre vetranej, tmavej a suchej miestnosti (vlhkosť do 65 %) s teplotou 0–4 °C.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa