
Montbrécia George Davidson žltá - Crocosmia -...

Fialka rohatá Miss Helen Mount - Viola cornuta...

Sedliacky chren - Armoracia Rusticana -...

Špenát novozélandský - Tetragonia...

Sedmokráska obyčajná ružové odtiene - Bellis...

Stévia sladká je vždyzelená viacročná rastlina, ktorá sa používa ako prírodné sladidlo. Neobsahuje takmer žiadne kalórie a je vhodná pre diabetikov.
Stévia zlepšuje trávenie, používa sa ako ústna voda, ktorá obmedzuje zápach z úst. Pomáha pri paradentóze zubov, znižuje únavu.
Rastlina nie je mrazuvzdorná.
Pestovanie stévie je pomerne náročné, odporúčame ju pestovať celoročne v skleníku.
Výsev robíme na povrch substrátu a len jemne zatlačíme. Substrát udržujeme neustále vlhký, ale pozor na premokrenie.
Doba klíčenia je približne 4 – 6 týždňov alebo dlhšie, záleží od podmienok pestovania.
Ideálna teplota pre pestovanie je 24 – 30 °C.
Stanovisko volíme svetlé, nie na priamom slnku.
Pôda by mala byť ľahká, mierne kyslá.
Pre výsev odporúčame rašelinový substrát alebo substrát pre muškáty.
Stévia prezimuje v chladnej miestnosti s teplotou okolo 10 °C, zostrihneme ju do výšky približne 8 cm a obmedzíme zálievku. Na jar opäť vyraší.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa