
Cesnak okrasný - Allium neapolitanum - predaj...

Sasanka Hollandia - Anemone - predaj cibuľovín...

Šalát Batavia - Lactuca sativa - semiačka...

Aksamietnica rozložitá Primo - Tagetes patula -...

Bio Paradajka poľná zakrslá Saint Pierre -...

Naše recenzie z nákupného portálu
Bio paprika Quadrato Asti Giallo je veľmi obľúbená odroda, pôvodom zo slnečného Talianska.
Plodí sladké plody, ktoré sa sfarbujú do sýto žltej farby. Ich dĺžka je 10 - 15 cm a hmotnosť cca 220 g.
Rastlina dorastá do výšky 60 - 90 cm.
Papriky sa výborne hodia k priamej konzumácii, ale budú Vám skvelým pomocníkom tiež pri varení.
Semená sú v bio kvalite.
Semená v bio kvalite sú produktom ekologického poľnohospodárstva a sú vypestované podľa platných noriem EÚ.
Papriky patria medzi teplomilné rastliny, preto sa im v našich podnebných podmienkach darí na vonkajších záhonoch najmä vo vinárskych oblastiach, inde je vhodné pre pestovanie využiť skleník alebo fóliovník.
S predpestovaním semien môžeme začať už v januári. Semená sadíme do ľahkého prepareného substrátu.
Ideálna hĺbka výsevu je približne 0,3 - 0,5 cm.
Klíčenie urýchlime tým, že semená necháme 24 hodín pred výsevom máčať vo vode. Ideálne stanovište by malo byť slnečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rastlinu nie je vhodné umiestniť na okenný parapet alebo kúrenie, najlepšie je ich predpestovávať v miniparenisku.
Doba klíčenia je približne 1 - 2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon alebo do skleníka od druhej polovice mája. Miesto musí byť slnečné a chránené pred vetrom. Pôda by mala byť hnojená, ideálne kravským hnojom. Zálievka musí byť dostatočná, avšak rastlinu nesmieme prelievať. Pretože sú papriky náročné na organickou hmotu a živiny, môžeme pôdu dohnojovať napr. kristalonom alebo hnojivom.
Zrelé papriky môžeme skladovať po dobu až 2 týždňov na chladnom mieste pri teplote 12 - 14 °C.
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť saVytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa