Kategórie
Aksamietnica rozložitá Primo - Tagetes patula -...
Bio Paradajka poľná zakrslá Saint Pierre -...
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Chilli - Kajenské korenie Thick - Cayenne pepper - semená - 6 ks
Chilli Kajenské korenie je výnosná odroda pochádzajúca z Južnej Ameriky.
Rastlina dosahuje výšku zhruba 50 cm a plodí až 15 cm dlhé plody. Papriky majú červenú farbu a silnú stenu.
Paprika patrí k stredne štipľavým odrodám, jej SHU je
35 000–55 000 jednotiek.
Plody sa sušia a melú na tzv. Kajenské korenie, ktoré sa používa ako korenie, alebo sa papričky skvele hodia do sals alebo nakladania.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Výsev:
S predpestovaním semien je možné začať vo februári alebo marci. Rastlina potrebuje
6–9 mesiacov k tomu, aby vyrástla a začala vytvárať plody, preto musíme začať včas.
Klíčenie trvá cca 2–3 týždne, u niektorých odrôd až 6 týždňov.
Pre tropické odrody (rodu Chinense) je vhodná teplota 24–32 °C, odrodám Annuum stačí teplota 20–24 °C. Najdôležitejšie je udržovať konštantnú teplotu, takže rastlinu nie je vhodné umiestniť na parapet alebo na kúrenie. Papriky sú svetlomilné rastliny, potrebujú teda dostatok svetla pre svoj zdravý rast.
Semená sadíme najlepšie do špeciálneho substrátu pre chilli papričky do hĺbky maximálne 0,3 cm. Substrát používame vždy sparený. Pôdu udržujeme dostatočne zavlaženú, avšak nie premočenú. V dobe dozrievania plodov môžeme zálievku obmedziť, čím zvýšime štipľavosť plodov a zabránime popraskaniu.
Rastlinu môžeme presunúť v dobe, kedy už nehrozia ranné mrazy. Ideálna doba je po druhej polovici mája, pri vonkajších teplotách okolo 25 °C. Vonkajšie stanovište by malo byť dostatočne slnečné a chránené, prípadne vysádzame do skleníku.
Pre pestovanie je vhodná hlinitopiesčitá, humózna a prevzdušnená pôda. Pôdu nie je nutné prihnojovať, pre chilli papričky je najdôležitejší rozvinutý koreňový systém. Toto podporíme napríklad pomocou mykorízy, čo je technika využívajúca symbiotický vzťah medzi rastlinou a hubami, a zvyšuje priepustnosť živín smerom k rastline.
Pre pestovanie v skleníku je vhodné prekypriť pôdu pieskom alebo perlitom. Na jeseň ju môžeme prihnojiť napr. vermikompostom alebo slepačincami.
Postrekový fungicídny prípravok vo forme emulgovateľného koncentrátu určený na ochranu jadrovín proti múčnatke jabloňovej a chrastavitosti, révy proti múčnatke viničovej, egrešu a čiernych ríbezlí proti americkej múčnatke egrešovej, uhorky, baklažánu, melónu cukrového aj vodného, tekvice, paradajok, jahôd, papriky a cuketyproti múčnatke.
Kultivátor Fiskars 137020
Kultivátor Fiskars - je veľmi trvanlivý nástroj, ktorý sa neohne. Obsahuje pevný polyamid vystužený sklenými vláknami.
- Odoláva aj teplotám v rozmedzí -40°C až +150°C a je 100% recyklovateľný.
- Môže sa ostriť. Otvor pre zavesenie. Šírka: 75 mm. Dĺžka: 270 mm. Hmotnosť: 90 g.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Kristalon pre zdravé paradajky a papriky
Kristalon je dvojzložkové hnojivo, ktoré je rozpustné vo vode. Obsahuje všetky potrebné živiny pre správny vývin paradajok a paprík., napr. dusík, fosfor, draslík, síru, vápnik a horčík.
Obsahuje tiež mikroprvky ako bór, molybdén, či meď - ktoré sú prítomné vo forme, ktorá je pre rastliny veľmi dobre prijateľná.
Vďaka vápniku hnojivo predchádza čierneniu paradajok a hnilobe špičiek paprík.
Miniskleník s ventiláciou - 47 x 20 x 20 cm - 1 Ks
Miniskleník s ventiláciou je ideálny pomocník pre začiatočníkov. Skladá sa zo základných dvoch dielov - zo dna a číreho vrchnáka s potencionálnymi otvormi. Je vyrobený z pevného plastu, takže sa s ním dobre manipuluje.
Hnojivo na paradajky AG Biomin - 1 kg
Ide o výdatné organominerálne hnojivo s kvalitnou mletou rohovinou. Rohovina je prírodná surovina cenená hlavne pre svoj obsah organicky viazaného dusíka, ktorý sa pôsobením pôdnych mikroorganizmov postupne uvoľňuje, teda je možné rastlinu využiť po dlhšie vegetačné obdobie.
Vhodné na hnojenie paradajok, paprík, uhoriek, cukiet a tekvíc.
Hnojivo nie je určené k rozpúšťaniu vo vode a k aplikácii formou zálievky.
Hoštické hnojivo pre paradajky a papriky - 500 ml
Je to prírodné hnojivo s obsahom prírodného guána, čo je trus morských vtákov.
Prípravok dodáva rastlinám potrebné živiny a aktivuje pôdnu mikroflóru.
Možné použiť ako zálievku, ale aj ako postrek na listy.
Chilli Jalapeno pochádzajú z Mexika a sú často považované za veľmi pálivé, ale v porovnaní s ostatnými extrémami patria medzi tie miernejšie chilli papričky.
Ide o výnosnú odrodu so zelenými až hnedými plodmi, ktoré sa postupne menia zrením a majú dekoratívny vzhľad.
Plody sú asi 7 cm dlhé.
Kompaktné kríky dorastajú do výšky okolo 50–70 cm.
Na Scovillovej stupnici majú hodnotu medzi 2 500 – 8 000 SHU, čo ich radí medzi mierne pálivé.
Najčastejší spôsob konzumácie je priamy (čerstvé), tiež sú obľúbené aj v sušenej a nakladanej podobe.
Vegetačná doba je približne 75 dní.
Carolina Reaper Chocolate je veľmi teplomilná odroda chilli papričky.
Rastlina dorastá do výšky až 160 cm a najlepšie sa jej bude dariť v skleníku alebo doma. Plodí 4–5 cm dlhé papričky, ktoré majú nepravidelný tvar a dozrievajú do hnedej farby.
Odroda patrí medzi extrémne štipľavé, SHU je až 1 600 000 jednotiek. Papričky sú veľmi aromatické a hodia sa na dochucovanie teplých pokrmov.
Doba zrenia je dlhšia, približne 120 dní.
Chilli Bhut Jolokia je extrémne štipľavá odroda, pochádzajúca z Pakistanu.
Rastlina dorastá okolo 100–150 cm a plodí polodlhé červené papričky s dĺžkou 5–8 cm a so sýto červenou farbou.
Chuť a vôňa papričky má výraznú ovocnú arómu, napriek tomu jej štipľavosť dosahuje až 1 000 000 jednotiek SHU. Používajú sa predovšetkým na dochucovanie indických pokrmov, nakladanie alebo na sušenie.
Doba zrenia je približne 120 dní.
Chilli Apocalypse Red je chilli paprička, ktorá v sebe svojím jedinečným vzhľadom snúbi druhy Ghost Pepper, Trinidad Moruga a Carolina Reaper.
Plody sú červené, inak tvarované, často aj pokrútené.
Pálivosť je pravdepodobne porovnateľná s druhom Carolina Reaper, ktorá je na Scovilleho škále v rozmedzí 1,4 – 2,2 milióna SHU.
Pre túto odrodu však zatiaľ neboli presné jednotky stanovené.
Chuť tejto papričky je typicky ovocná, ale vzápätí prehlušená veľmi intenzívnou a dlhodobou pálivosťou.
Kajenské korenie zlaté je odroda pochádzajúca z Južnej Ameriky.
Rastlina je drobná, dosahuje výšku 30–50 cm a hodí sa teda aj na pestovanie vo veľkom kvetináči. Plodí zakrivené, asi 10 cm dlhé papričky s neobvyklou citrónovo žltou farbou.
Zaraďujeme ju k stredne štipľavým druhom so štipľavosťou 30 000–50 000 SHU jednotiek. Je obľúbené nielen kvôli svojej chuti, ale aj blahodarným účinkom na ľudské zdravie - podporuje trávenie, pôsobí proti baktériám a uľavuje od bolesti.
Využíva sa najmä na dochucovanie pokrmov.
Doba zrenia je približne 90 dní.
Chilli Rainbow Fire je okrasný kultivar vhodný na pestovanie v kvetináčoch či iných nádobách na parapete.
V rôznych časových intervaloch sa na rastline postupne objavujú papričky sfarbené od zelenej, cez fialovú, oranžovú, až po sýto červenú.
Plody sú skôr menšie a rastú vzpriamene.
S výškou okolo 30 cm a kompaktným rastom je ideálna aj pre menej priestranné stanovištia.
Pálivosť plodov je premenlivá, obvykle sa pohybuje v rozmedzí od 500 do 20 000 SHU, teda od ľahko korenených až po extrémne štipľavé.
Chilli Rainbow fire má teda nielen okrasné využitie, ale možno s ňou experimentovať aj v kuchyni pri varení, dochucovaní pokrmov aj na priamu konzumáciu.
Chilli Large Red Cherry Hot je mierne štipľavá odroda čili papričiek pochádzajúca z Maďarska. Štipľavosť je
2 500–5 000 SHU jednotiek.
Bežne sa tejto odrode vraví cherry maďarské feferónky. Plodí drobné guľaté červené plody so šírkou až 2,5 cm.
Je veľmi vhodná na nakladanie do olivového oleja, k nakladaným syrom či na konzumáciu priamu.
Táto odroda má samoopelivé kvety bielej farby.
Celkovo rastlina dosahuje výšku 60 cm.
Chilli Krishna Jolokia je odroda chilli papričky s pôvodom v Indii. Výška rastliny je okolo 100 cm.
Plodí papričky polodlhého tvaru, ktoré zrením menia farbu z jasne červenej cez fialovú až na čiernu farbu.
Papričky majú jedinečnú chuť a sú stredne štipľavé, o SHU okolo 30 000 jednotiek. Hodí sa na sušenie alebo na dochucovanie omáčok.
Doba zrenia je približne 90–100 dní.
Žltá odroda chilli Fatalii bola vyšľachtená v Afrike, kde je známa ako Diablov jazyk. Často je zanedbávaná a zamieňaná za chilli Habanero.
Papričky Fatalii sú šťavnaté, citrusovej chuti s tenkou stenou, preto sú vhodné aj na sušenie.
Plody veľkosti okolo 5 cm dozrievajú od svetlozelenej
do žlto-oranžovej farby. Odroda je pri dodržaní správnych pestovateľských podmienok veľmi výnosná.
Tento druh chilli zaraďujeme medzi veľmi štipľavé, SHU je približne 130 000–315 000.
Papričky sú veľmi delikátne aj napriek vysokej štipľavosti.