
Montbrécia George Davidson žltá - Crocosmia -...

Fialka rohatá Miss Helen Mount - Viola cornuta...

Sedliacky chren - Armoracia Rusticana -...

Špenát novozélandský - Tetragonia...

Sedmokráska obyčajná ružové odtiene - Bellis...

Horká uhorka Naja či horká tekvica je odroda, ktorá pochádza z Ázie. Vďaka tomu je vhodná iba na pestovanie v skleníku, pretože potrebuje teplo a vlhko.
Plody sú 20–25 cm dlhé, majú bradavičnatú šupku a zrením sa ich farba mení zo zelenej až na oranžovú.
Uhorka je bohatá na kyselinu askorbovú a ďalšie antioxidanty. Má horkú chuť spôsobenú semenami plodu, ktoré sa zbavíme vypotením nasolenej uhorky. Potom môžeme plod akokoľvek tepelne upravovať.
Výsev:
S predpestovaním semien môžeme začať apríli. Doba klíčenia je približne 7–14 dní. Semená sejeme do hĺbky približne 2 cm.
Rastliny presádzame v čase, keď už nehrozia ranné mrazy, väčšinou približne v druhej polovici mája. Volíme slnečné a chránené stanovište. Pôdu môžeme pripraviť kompostom alebo hnojom.
Dôležité je udržiavať ju mierne vlhkú (zalievať menej, ale častejšie). Ideálny spon je 200 x 100 cm.
Po zbere plody uložíme približne týždeň na slnku alebo na vzdušnom chránenom mieste a necháme ich šupku vytvrdnúť, čím predĺžime ich trvanlivosť. Potom ich skladujeme na chladnom mieste.
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa