Kategórie
Kaleráb obrí Superschmelz - Brassica oleracea -...
Dyňa Hokkaido Uchiki kuri - Cucurbita maxima -...
Pór pravý Golem - Allium porrum - semiačka -...
BIO Baklažán Rosa Bianca - Solanum melongena -...
Bio Paprika žltá California Wonder - Capsicum...
Karfiol skorý Beta - Brassica oleracea convar....
Naše recenzie z nákupného portálu
20.03.2024
Super zabalené, priložený darček veľmi potešil! Už teraz sa teším na ďalší nákup!
17.03.2024
Sortiment, dostupnost produktov
16.03.2024
Seriozny obchod
15.03.2024
Semienka prišli zabalené v pekných baleniach s praktickými informáciami a QR kódom, ktorý možno naskenovať pre viac informácií. K objednávke mi prišli semienka mäty ako darček, čo ma milo prekvapilo a potešilo.
Paprika zeleninová PCR - Capsicum annuum - semienka - 80 ks
Paprika PCR je výnosná odroda papriky, ktorá je ideálna pre poľné pestovanie a rýchlenie.
Plod má tenké steny, je mierne štipľavý a dozrieva do zelenej, v botanickej zrelosti až do červenej farby.
Tieto papriky sú najviac vhodné na priamu konzumáciu.
SHU je 700 jednotiek.
Vegetačná doba je asi 129 dní.
Výsev:
Papriky patria medzi teplomilné rastliny, preto sa im v našich podnebných podmienkach darí na vonkajších záhonoch najmä vo vinárskych oblastiach, inde je vhodné pre pestovanie využiť skleník alebo fóliovník.
S predpestovaním semien môžeme začať už v januári. Semená sadíme do ľahkého spareného substrátu.
Ideálna hĺbka výsevu je približne 0,3 - 0,5 cm. Klíčenie urýchlime tým, že semená necháme 24 hodín pred výsevom máčať vo vode. Ideálne stanovisko by malo byť slnečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rastlinu nie je vhodné umiestniť na okenný parapet alebo kúrenie, najlepšie je ju predpestovávať v miniparenisku.
Doba klíčenia je približne 1 - 2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon alebo do skleníka od druhej polovice mája. Miesto musí byť slnečné a chránené pred vetrom. Pôda by mala byť hnojená, ideálne kravským hnojom. Zálievka musí byť dostatočná, avšak rastlinu nesmieme prelievať. Nakoľko sú papriky náročné na organickú hmotu a živiny, môžeme pôdu prihnojovať napr. kristalonom alebo hnojivom.
Zrelé papriky môžeme skladovať až 2 týždne na chladnom mieste pri teplote 12 - 14 °C.
Mykoríza pre rastliny napomáha rozvoju koreňového systému rastliny, predlžuje vegetačnú dobu a zvyšuje odolnosť rastlín po celý ich život.
Symbivit Universal je pomocný rastlinný prípravok, ktorý využíva pozitívne bio stimulačné a bio hnojivové účinky pôdnej huby Trichoderma harzianum v spojení s mykorízou.
Pri používaní mykorízy sa vytvorí symbióza medzi koreňmi rastlín a prospešnými pôdnymi hubami, čo sú mikroskopické vlákna, ktoré sa napoja na koreňový systém rastliny.
Takto vytvorená mykoríza umožní rastlinám lepší, efektívnejší a dlhodobý príjem živín a vody, čím prírodne dosiahnu výnosnejšiu úrodu, krajšie kvety a lepšiu vitalitu.
Je vhodná do voľnej pôdy, skleníka alebo fóliovníka.
Hodí sa na pestovanie väčšiny kvitnúcich rastlín, popínavých rastlín, izbových rastlín, zeleniny, ovocných stromov a niektorých okrasných stromov a kríkov.
Nevhodná pre väčšinu ihličnanov, orchidey, rhododendrony, azalky, vres, kapustovité a merlíkovité rastliny.
Rovná funkčná detská lopatka z kovu s drevenou násadou v červenom prevedení.
Lopatka je vyrobená z kvalitných materiálov a práca s ňou bude tešiť každého malého pestovateľa.
Nie je vhodná pre deti do 36 mesiacov.
AgroBio Plodová zelenina je čisto prírodný produkt. Je vyrobený z prasličky a žihľavy.
Zvyšuje odolnosť plodovej zeleniny, podporuje správny rast plodov a zaručuje obranyschopnosť uhoriek, paprík či paradajok. Použitím ochránite rastliny pred výskytom chorôb alebo škodcov.
Plody je možné ihneď konzumovať.
Pracovné rukavice dámske - Flower sú vhodné predovšetkým pre prácu na záhrade.
Veľkosť: 7
Mykoríza plodová zelenina 150 g
SYMBIVIT Paradajky a papriky - ide o prípravok, ktorý účinne napomáha zdravému rastu, podporuje koreňový systém rastlín. Vďaka nemu majú plody lepšiu farbu aj chuť a úroda je výnosnejšia.
Mykoríza zvyšuje odolnosť rastlín voči chorobám, nie je však vhodná na pestovanie kapustovitých a merlíkovitých rastlín.
Menovky na označenie Vašich sadeníc.
Balíček obsahuje 10 ks menoviek, výška menoviek je 15 cm.
Sú vhodné do interiéru aj do exteriéru.
Tyčinkové hnojivo pre paradajky, papriky a uhorky - 20 ks
Tyčinkové hnojivo - vhodné pre hnojenie paradajok, paprík a uhoriek. Dodáva rastlinám základné živiny a obsahuje guáno, ktoré pochádza z trusu morských vtákov.
Tyčinky vydržia až 60 dní.
Hnojivo aktivuje pôdnu mikroflóru.
Chilli Kajenské korenie je pôvodom z Južnej Ameriky. Dnes je kajenské korenie veľmi obľúbeným dochucovadlom pokrmov. Okrem toho má aj blahodárne účinky na ľudské zdravie.
Rastlina dosahuje výšku cca 40–50 cm a plodí 10–15 cm dlhé plody. Papričky majú sýtočervenú farbu a pevnú šupku. Pri správnom skladovaní vydržia papričky dlho čerstvé.
Táto odroda patrí k stredne pálivým, jej SHU je
30 000–50 000 jednotiek.
Doba zrenia je približne 90 dní.
BIO semená pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa normy EÚ.
Chilli Cherry Bomb je mierne štipľavá odroda chilli papričiek.
Rastlina dosahuje výšku okolo 60 cm a plodí asi 4 cm veľké papričky guľovitého tvaru. Zrelé plody majú krásne červenú farbu.
Štipľavosť odrody je 30 000–50 000 jednotiek SHU.
Papričky sa používajú do guláša, na pizzu alebo do pokrmov ázijskej kuchyne.
Doba zrenia je okolo 80 dní.
Chilli Rainbow Fire je okrasný kultivar vhodný na pestovanie v kvetináčoch či iných nádobách na parapete.
V rôznych časových intervaloch sa na rastline postupne objavujú papričky sfarbené od zelenej, cez fialovú, oranžovú, až po sýto červenú.
Plody sú skôr menšie a rastú vzpriamene.
S výškou okolo 30 cm a kompaktným rastom je ideálna aj pre menej priestranné stanovištia.
Pálivosť plodov je premenlivá, obvykle sa pohybuje v rozmedzí od 500 do 20 000 SHU, teda od ľahko korenených až po extrémne štipľavé.
Chilli Rainbow fire má teda nielen okrasné využitie, ale možno s ňou experimentovať aj v kuchyni pri varení, dochucovaní pokrmov aj na priamu konzumáciu.
Chilli paprička Jalapeno pochádza z Mexika. Ide o najpopulárnejšiu papričku v USA.
Rastlina dosahuje výšku okolo 70 cm a je vhodná na pestovanie aj doma. Plody sú 5–8 cm dlhé a mierne štipľavé.
Najviac sa používajú do mexickej omáčky zvanej Chilpotle.
Štipľavosť je 2 500–5 000 SHU jednotiek.
Chilli Jalapeno pochádzajú z Mexika a sú často považované za veľmi pálivé, ale v porovnaní s ostatnými extrémami patria medzi tie miernejšie chilli papričky.
Ide o výnosnú odrodu so zelenými až hnedými plodmi, ktoré sa postupne menia zrením a majú dekoratívny vzhľad.
Plody sú asi 7 cm dlhé.
Kompaktné kríky dorastajú do výšky okolo 50–70 cm.
Na Scovillovej stupnici majú hodnotu medzi 2 500 – 8 000 SHU, čo ich radí medzi mierne pálivé.
Najčastejší spôsob konzumácie je priamy (čerstvé), tiež sú obľúbené aj v sušenej a nakladanej podobe.
Vegetačná doba je približne 75 dní.
Chilli Pimentos de Padron je mierne štipľavá odroda chilli pochádzajúca z oblasti Španielska a Maroka.
Rastlina dorastá do výšky až 1 m a môžeme ju pestovať ako v skleníku, tak vo väčšom kvetináči. Plodí polodlhé papričky, ktoré zrením menia svoju farbu zo zelenej na červenú.
Odroda patrí medzi mierne štipľavé, so SHU
2 500–10 000 jednotiek, avšak môžeme nájsť plody so silou až 80 000 jednotiek. Čím neskôr zberáme plody, tým budú štipľavejšie.
Doba zrenia je približne 80 dní.
Chilli Large Red Cherry Hot je mierne štipľavá odroda čili papričiek pochádzajúca z Maďarska. Štipľavosť je
2 500–5 000 SHU jednotiek.
Bežne sa tejto odrode vraví cherry maďarské feferónky. Plodí drobné guľaté červené plody so šírkou až 2,5 cm.
Je veľmi vhodná na nakladanie do olivového oleja, k nakladaným syrom či na konzumáciu priamu.
Táto odroda má samoopelivé kvety bielej farby.
Celkovo rastlina dosahuje výšku 60 cm.
Chilli Anaheim je známa odroda chilli papričiek pochádzajúca z Kalifornie. Preto ju prezývajú kalifornské chilli alebo novomexická paprika.
Rastlina dosahuje výšku približne 60–80 cm a najlepšie sa jej darí v skleníku. Plodí až 15 cm dlhé plody, ktoré dozrievaním menia svoju farbu z tmavozelenej až do červenej alebo hnedej farby.
Odroda patrí medzi mierne štipľavé so SHU
500–2 500 jednotiek. Papričky sa využívajú predovšetkým na prípravu mexických jedál, napr. na prípravu salsy, zeleného chilli alebo na plnenie a grilovanie.
Doba zrenia je približne 90 dní.