
Montbrécia George Davidson žltá - Crocosmia -...

Fialka rohatá Miss Helen Mount - Viola cornuta...

Sedliacky chren - Armoracia Rusticana -...

Špenát novozélandský - Tetragonia...

Sedmokráska obyčajná ružové odtiene - Bellis...

Paprika Žitava je obľúbeným sladkým kultivarom s ľahko korenenou chuťou a vysokými výnosmi.
Ide o stredne ranú papriku s postupne sa meniacou farbou plodov.
Jednotlivé plody vážia okolo 40 – 50 g.
Farba je spočiatku svetlozelená a postupným zrením sa mení na sýtočervenú.
Kultivar sa vyznačuje typickou chuťou aj špecifickou arómou – je ideálny na sušenie v celku a na výrobu korenia.
Výsev:
Papriky patria medzi teplomilné rastliny, preto sa im v našich podnebných podmienkach darí na vonkajších záhonoch najmä vo vinárskych oblastiach, inde je vhodné na pestovanie využiť skleník alebo fóliovník.
S predpestovaním semien môžeme začať už vo februári. Semená sadíme do ľahkého prepareného substrátu. Ideálna hĺbka výsevu je približne 0,3–0,5 cm.
Klíčenie urýchlime tým, že semená necháme 24 hodín pred výsevom máčať vo vode. Ideálne stanovište by malo byť slnečné a teplé, s teplotou okolo 28 °C (min. 22 °C). Rastlinu nie je vhodné umiestniť na okenný parapet alebo kúrenie, najlepšie je ju predpestovávať v miniparenisku. Doba klíčenia je približne 1–2 týždne.
Rastliny presádzame na vonkajší záhon alebo do skleníka od druhej polovice mája. Miesto musí byť slnečné a chránené pred vetrom. Pôda by mala byť hnojená, ideálne kravským hnojom. Zálievka musí byť dostatočná, avšak rastlinu nesmieme prelievať. Keďže sú papriky náročné na organickú hmotu a živiny, môžeme pôdu dohnojovať napr. kristalonom alebo hnojivom.
Zrelé papriky môžeme skladovať po dobu až 2 týždňov na chladnom mieste pri teplote 12–14 °C.
Parametre
Overené našimi zákazníkmi
Pozrite si vybrané hodnotenia našich zákazníkov.
Romana T. 09.05.2025
Vladimír P. 13.04.2025
Kristián C. 07.04.2025
Najprv sa zaregistrujte, prosím.
Prihlásiť sa
Vytvorte si bezplatný účet na ukladanie obľúbených položiek.
Prihlásiť sa